x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Seceriş politic

Seceriş politic

de Ştefan Mitroi    |    03 Iul 2012   •   16:54

Ce potriveala intre ce se intampla pe campuri si ce se petrece pe scena politica! A inceput, si colo, si colo, secerisul. Pe principiul ca nu s-au copt conditiile,seceratorii USL aveau, tot aveau sa astepte la marginea lanului pana ce se pomeneau ei insisi secerati de mana lunga si dibace a seceratorului din Deal. Care va sa zica, Roberta miriste se facu. Si miriste se facu si Blaga, spre usoara parere de rau a semnatarului acestor randuri, care are motive sa-i pastreze o amintire frumoasa. N-a fost, din ce-am putut sa vad prin gaura televizorului, deloc usor. Mi-ar fi placut ca in vremea asta sa fiu acasa si sa privesc printr-o gaura a orizontului pana departe, in strafundurile verii, acolo unde niste seceratori candva tineri, si parca si vii, mana graul cu palmele goale spre sate. Si unde se zamislesc din impreunarea cerului cu pamantul cele mai frumoase asfintituri de soare din lume. Mi-a urcat insa orasul pana la crestet, indemnindu-ma sa abandonez secerisul graului, in favoarea secerisului politic.

Sunt semne de vara lunga si grea pe tarlalele Bucurestilor. Cea mai mare greseala pe care o pot face seceratorii este sa creada ca sunt deja cu sacii in caruta. Nttt! Baltoaca portocalie n-o sa se lase scoasa atat de repede din peisaj. Are sprijinitori peste tot. Se vor pune cranguri de cozi de topor in miscare. De aici si de aiurea. Gurile de foc ale elitei intelectuale ii vor sari cu rafale bine tintite in ajutor. Se va trage din toate pozitiile, cu dosare, cu rechizitorii, cu sentinte judecatoresti, cu mandate de arestare.Cum sa nu-ti vina sa-ti iei campii, trimitandu-ti inima intr-o goana nebuna dupa secerisul celalalt?

Vreau sa cred ca din toate astea va iesi o paine mai putin amara pana la urma. Altminteri, domnii Ponta si Antonescu vor da mai repede decat se asteapta socoteala. Si sa te fereasca Sfantul de tinerea de minte a seceratorilor din camp, caci de la ei vine puterea pe care se bizuie seceratorii USL! Pana atunci, insa, atentie la contraofensiva seceratorului din Deal. Acolo se coace in chiar clipele astea ceva. In mod sigur, nu paine din graul cel nou!

×