x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale „SITUAŢIA SE COMPLICĂ. AŞTEPTAŢI-VĂ LA ORICE !”

„SITUAŢIA SE COMPLICĂ. AŞTEPTAŢI-VĂ LA ORICE !”

de Serban Cionoff    |    13 Iul 2015   •   11:40

Atât de departe am ajuns cu reforma justiţiei- vreau să spun: cu dictatura procurorilor în statul de drepţi-, încât, la Iaşi, un (nu chiar oarecare) medic, frate de procuror (şi, încă, ce procuror?!), profund nemulţumit că poliţiştii nu le fac ziariştilor aflaţi în exerciţiul corect al profesiunii, ceea ce le ordonă el să le facă, ameninţă că îşi cumpără puşcă şi că îşi face singur dreptate! Încheindu-şi zicerea în acest fel rău prevestitor:„Situaţia se complică. Aşteptaţi-vă la orice”.

Atenţie mărită: aşa vorbeşte- dar, mai grav, aşa gândeşte !- medicul Lucian Eva, nimeni altul decât fratele faimosului procuror Eugen Eva. Nimic de mirare dacă ne gândim că în aşa-zisa „reformare a sistemului de justiţie”, pe care a iniţiat-o Monica Macovei în vremea ministeriatului său de funestă amintire, sub înaltul patronaj al Amiralului Dezastrului Naţional, procurorii nu numai că au fost vârâţi, printr-un revoltător abuz, în corpul magistraţilor, ci au devenit o supra-putere absolutistă, cu mentalităţi şi comportamente dictatoriale. Aberaţie colosală pe care primul ministru, Victor Ponta, deşi putea!, nu numai că nu a corectat-o, ci, prin cuvântul ministrului de justiţie,Robert Cazanciuc- el însuşi procuror, ca şi premierul-, a continuat-o şi a girat-o cu autoritatea sa de lider de partid şi de guvern.

Aşadar, nu mai e de-ajuns faptul că procurorii dictează, din start, sentinţele pe care niscai judecători obedienţi le dau mintenaş- chiar că, ulterior, îngrijorător de multe de multe dintre ele sunt desfiinţate la CEDO, iar statul român trebuie să plătească împovărătoare despăgubiri-, acum şi neamurile procurorilor dictează, cine este ziaristul care are voie să se documenteze pe o temă sau alta, pe strada cutare şi numai între orele X şi X şi jumătate?!
Din cele petrecute ieri, la Iaşi, înţeleg că, deocamdată, este vorba numai despre rudele de gradul I ale procurorilor, în cazul de faţă, despre un frate, dar, cu realitatea noastră este atât de dinamică şi de imprevizibilă, să nu ne mirăm de ce o să mai urmeze...

Ţineţi minte, stimaţi concetăţeni, avertismentul doctorului-oracol, Lucian Eva, acum, cât nu este prea târziu: „Situaţia se complică. Aşteptaţi-vă la orice!”

Aşa încât, om precaut, după câte am văzut în viaţa asta „şi în Capitală şi pe litoral”(vorba lui Nea Fănuş Neagu) îmi iau de pe acum măsuri de precauţie. Drept care ridic două degete şi întreb cu toată sfiiciunea cuvenită: „Domnule nepot de vară al cumnatului dlui procuror, am voie să mă uit le televizor la emisiunile canalului <>? Dar la <> am voie să mai scriu, din când în când, câte ceva?”
 

×