In galaxia noastră sunt milioane de stele şi dintre toate acestea doar căteva sute au nume care provin din mitologia arabă sau greacă. Majoritatea sunt identificate doar prin coordonate astronomice sau numere de catalog.
Fiecare stea işi incepe viaţa ca nor de praf şi hidrogen. Stelele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre. Cele cu temperaturi mai mici sunt galbene. Cele mai reci sunt roşii. In galaxia noastră sunt milioane de stele şi dintre toate acestea doar căteva sute au nume care provin din mitologia arabă sau greacă. Majoritatea sunt identificate doar prin coordonate astronomice sau numere de catalog.
Un bărbat din Craiova, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, tocmai a scos la vănzare stelele de pe cer, considerănd că nimic nu este mai frumos şi mai romantic decăt să alegi o stea, să-i dai un nume şi să o dăruieşti persoanei iubite. Lăsănd la o parte latura melancolică, să trecem la cea practică. Astfel, cu 150 de lei puteţi cumpăra de pe internet orice stea din cele 52 de constelaţii vizibile din Romănia. Cu o condiţie: să nu fi fost deja văndută. In schimb, veţi primi un "pachet stelar", care conţine, printre altele, un certificat de inregistrare şi o hartă stelară care arată locaţia exactă a astrului ales. Dacă veţi cumpăra stele pentru toată familia, puteţi beneficia şi de un discount! Stelele pot fi comandate on-line, telefonic sau prin poştă, iar persoanele care se răzgăndesc ori care sunt nemulţumite de achiziţie pot returna comanda in termen de zece zile de la primire. Trebuie să ştiţi că singura garanţie că stelele achiziţionate nu vor mai fi niciodată botezate ori văndute altor persoane o reprezintă publicarea numelor şi coordonatelor lor intr-un catalog distribuit anual marilor observatoare astronomice din Europa şi America de Nord.
Lume, lume, ai cumpăra o stea, sau mai degrabă pulbere de stele?