x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ştirea de la 12:51

Ştirea de la 12:51

de Roxana Roseti    |    23 Sep 2007   •   00:00

Ar putea fi cea mai frumoasă ştire a săptămănii. Faptul că azi, duminică, pe la prănz, toamna intră in vieţile noastre, din punct de vedere astronomic. Depinde cum o primim.

Ar putea fi cea mai frumoasă ştire a săptămănii. Faptul că azi, duminică, pe la prănz, toamna intră in vieţile noastre, din punct de vedere astronomic. Depinde cum o primim. Sunt mulţi cei cărora nu le place toamna. Considerănd că acum totul moare, că intunericul mănăncă din lumină. Şi cum specialiştii spun că lipsa luminii duce la scăderea optimismului, vă daţi seama… Mulţi sunt şi cei cărora nu le plac metaforele. Considerăndu-le ascunzişul cuvăntului spus pe şleau. Poate aşa e. Dar avem nevoie de metaforă, aşa cum avem nevoie de toamnă. Sau de superbul şlagăr "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", ce poate fi ascultat astăzi pe Jurnalul Naţional Online (www.jurnalul.ro), accesănd pagina de deschidere a Ediţiei Speciale dedicate toamnei. Acest anotimp ne trezeşte la viaţă in felul lui. Prin băltoace, mizerie, frunze umede şi grija zilei de măine (care există in toate anotimpurile, dar acum e mai asiduă). Prin puţine zile frumoase, dar acelea de excepţie, prin vechi cărţi pe care vara nu le căutăm. Acum curăţăm uitate borcane, pentru repetate dulceţuri. Toamna are puţină clorofilă, dar de calitate! Şi, desigur, ştiţi că există o singură substanţă, care este cheia tuturor transformărilor: clorofila. Toamna e cameleonică precum viaţa şi are frunză roşie in loc de inimă. Săngele roşu se curăţă cel mai bine cu "sănge verde". Puterea interioară face restul. Pe şleau: să lăsăm toamna să intre aşa cum e in vieţile noastre, aşa cum sunt ele? Depinde.

Este cea mai frumoasă ştire a săptămănii: "Toamna vine in acest an duminică, 23 septembrie, la ora 12:51". Scurt, concis, la obiect.

×
Subiecte în articol: editorial