x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Strigături pentru adulţi în Ghencea şi Ştefan cel Mare

Strigături pentru adulţi în Ghencea şi Ştefan cel Mare

de Dan Dumitrescu    |    25 Noi 2010   •   21:34

Ultima etapă a returului forjează interesul suporterilor prin două guri de foc şi-un meci de fotbal. Petardele promit exploziuni XXL şi strigături pentru adulţi în Ghencea şi Ştefan cel Mare. Acolo unde-şi vor face de cap patru dintre cele mai făloase mon­dene ale campionatului. Fotbalul, fotbal din ăla care mai seamănă cu el însuşi, este exilat în provincie. Pariez în acest sens pe meciul dintre două echipe echilibrate valoric, pe meciul dintre două echipe care nu în­cearcă să-şi atingă obiectivele prin ter­tipuri extrafotbalistice: Gaz Metan Me­diaş şi Universitatea Craiova. Cristi Pustai şi Victor Piţurcă forţează realitatea jocului cât pot, după buna lor pricepere şi, mai ales, ne­îm­po­vă­raţi de dictaturi stupide. Ceea ce nu se întâmplă nici din greşeală prin alte lo­curi unde prostia face un rating co­lo­sal.

Meciul dintre Gaz Metan şi Universitatea Craiova merită aşteptat şi văzut. Meciurile Steaua – CFR Cluj şi Dinamo – Politehnica Timişoara pot fi deja comentate. Pentru că fotolni­cii care reprezintă cele patru cluburi au furat startul prin ceea ce numesc ei, pretenţios şi conceptual, presiunea pe adversar. Altfel, şmecherii ieftine şi vrăjeală cu termen de valabilitate expirat.

Marian Iancu insinuează că di­namoviştii ar fi doar nişte negustori de puncte care-şi înving adversarii prin foloase necuvenite şi arbitraje subalterne. Patronul Timişoarei, în fereală regulamentară, zice că me­ciul dinamoviştilor cu Victoria Bră­neşti ar fi fost unul ciudat. Zice aşa, dar ar vrea să înţelegem noi că ciudat ar fi sinonim cu blat. Am înţeles. Dar nu vreau să cad în indulgenţa de a scuza prostia prin acuzaţia de blat. Nici Borcea nu cade în această capcană. Dar din alte motive. Fiindcă el este frumos, inteligent şi dăştept, îi răspunde lui Marian Iancu cu "Ba pe-a... dumneavoastră. Că cine zice ăla e!". Că de-aia nu ia Alexa roşii, fiindcă Timişoara e cea protejată de arbitri. Eu cred că atunci când cei doi discută despre blaturi ar trebui să-l ia judecător de pace pe Ionel Ganea. Fiindcă Ionel e mai înţelept şi va şti ce să le spună pentru a-i face din nou prieteni tăcuţi pe Borcea şi Iancu, pentru a-i face din nou tovarăşi de afaceri. Iar Borcea ar face mai bine dacă şi-ar cumpăra o pereche de pantofi decât să-l acuze pe Alexa sau alţi fotbalişti. Fiindcă la pantofi, chiar dacă nu se pricepe, nu riscă decât bătături sau vreo unghie neagră. Când însă nu se pricepe la fotbal, îl ia capul. Fiindcă numai aşa se explică gestul de a da atitudinea lui Alexa pe indolenţa lui Adrian Cristea.

Gigi Becali a făcut-o şi el de oaie în afacerea transferurilor. A renunţat la Victor Piţurcă, dar l-a recuperat pe Meme. Mare treabă! Treabă şi mai mare a făcut Gigi când a decis să-l trimită pe Meme. Nu acolo unde l-a trimis în loc de la revedere. Ci în iarbă. Şi asta chiar la meciul cu CFR. Fiindcă Meme ştie şi el ceva foarte bine. Să pună presiune pe arbitri. Că presiune pe Marius Lăcătuş  şi pe jucători pune Gigi. Pe jucătorii Stelei. Nu pe ai CFR-ului, că pe ăia, chiar dacă sunt adversari, nu-i plăteşte el. Gigi şi-a făcut astfel treaba. Dar nici Arpad Paszkany n-a stat degeaba. Arpy a renunţat la Sorin Cârţu. Fiindcă Sorin l-a făcut de râs la Basel. Sorin, şi nu mercenarii care trag pe dreapta când nu primesc stimulentele la timp. Sorin, şi nu Iuliu Mureşan cu discursurile sale obraznice. A plecat Sorin Cârţu. Şi m-aş bucura să vină în locul lui Ladislau Bölöni. Pentru a vedea cine pe cine domină în procesul de acomodare.

×