x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Telespectatorii „antenelor”, complici la şantaj!

Telespectatorii „antenelor”, complici la şantaj!

de Serban Cionoff    |    02 Oct 2013   •   15:42

Circula, pe vremuri, la “Radio Ereven”, un banc sinsitru: “Atenţiune, atenţiune; trenul în direcţia Moscova-Siberia pleacă peste cinci minute de la lina-a a 10-a! Pasagerii care au condus pe  călători la tren sunt rugaţi să NU coboare din vagoane!”

 De bancul acesta macabru mi-am adus aminte atunci când am văzut şi am citit despre pe cât de stufosul pe atât de urât mirositorul “Dosar RCS *RDS-Antena Group” instrumentat de către către zeloşii şi mai ales imparţiali (din punct de vedere politic) procurori de la DNA. Dosar despre care s-a discutat şi , fără doar şi poate, se va discuta încă multă vreme , el putând figura într-o veritabilă şi imperios necesară “Antologie a Ruşinii (in)Justiţiei în regimul Traian Băsescu”. “Antologie” pe care, fireşte, o vor deschide dosarele instrumentate lui Adrian Năstase, cărora, după cum merg lucrurile, există toate şansele (funeste!) de a li se adăuga noi piese în aceste 60 şi încă ceva de săptămâni pe care le mai petrece în Dealul Cotrocenilor Amiralul Dezastrului Naţional.

 Este evident, pentru orice om de bună credinţă, că adevărata ţintă a atât de  şubredei însăilări procurate numai spre a satisface pohta (încă) preşedintelui este închiderea “Antenelor” sau, de ce nu?, şi a “Jurnalului Naţional”. Câtuşi de puţin întâmplător, canalele mediatice care  s-au dovedit cele mai consecvente şi neîmblânzite faţă de scandaloasele derapaje totalitariste ale unui aşa-zis şef de stat demis de majoritatea  covârşitoare a poporului dar menţinut în funcţie din “raţiuni superioare”! Un preşedinte definitiv delegitimat care a ajuns să mai beneficieze (“beneficiul”acesta să fie la el, acolo!) de încrederea a numai 10% din populaţie.

  Aşa încât  nici nu m-aş mira dacă, mâine-poimâie, înfocaţii justiţiari de la DNA, vor extinde acuza de “complicitate la şantaj” şi aupra telespectatorilor Antenelor, în primul rând a celor care asigură, consecvent, cotele înalte de audienţă ale canalului Antena 3. Păi nu au dat aceştia dovadă de “nesupunere civică” atunci când nu au urmat înflăcărata chemare a preşedintelui-suspendat de a nu se uita la Antena 3? Au dat! Prin asta, nu au mărit audienţa postului cu pricina şi i-au dat temeiuri să se simtă sigur pe sine atunci când a fost”complice la şantaj”? Ba bine că nu?!

 Sau atunci când tot ei, telespectatorii, urmăreau într-un număr atât de mare emisiunile “Antenei 3” în care se vorbea, cu probe şi cu martori, despre abuzurile grosolane ale (in)justiţiei, nu deveneau şi  “complici la şantaj”? Bineînţeles, la şantajul pe care “Antena 3” îl instrumenta, sistematic şi tenace, împotriva (in)justiţiei politizate cerându-i să nu mai dea verdicte numai “avându-l pe Băsescu în suflet”.

 Acum  vin şi vă întreb: de ce nu au ieşit telespectatorii, în stradă să se desolidarizeze de prestaţia celor de la “Antena 3”? Oare, prin asta nu au dat dovadă că spijină , fie şi tacit, şantajul pe care numai curajoşii şi absolut imparţialii oameni ai DNA-ului au avut forţa şi determinarea de-al demasca şi trimite în faţa instanţei?

  La urma urmelor,  nu cumva prin faptul că au asigurat “Antenei 3” cote ridicate de audienţă , telespectatorii fideli ai postului au exercitat o certă manipulare psihologică asupra celor care nu urmăreau  postul cu pricina, determinându-i să îi vizioneze emisiunile şi, în acest fel, făcându-i să devină la rândul lor complici la şantaj? Rezon! 

   În concluzie, aştept ca, în viitorul apropiat, DNA să emită un mesaj de care să sune cam aşa: “Persoanele care au urmărit emisiunile Antenei 3 sunt rugate să nu închidă aparatele şi să nu părăsească domiciliul. Procurorii noştri urmează să vină şi să pună să juraţi, cu mâna pe Biblie, dacă aţi fost complici la şantaj!”        
    

×