x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Totul despre carnea de miel. Beneficii, pericole, cum trebuie aleasă, gătită și combinată

Totul despre carnea de miel. Beneficii, pericole, cum trebuie aleasă, gătită și combinată

de Andreea Sava    |    15 Apr 2017   •   16:40
Totul despre carnea de miel. Beneficii, pericole, cum trebuie aleasă, gătită și combinată

Nu știu câți români respectă tradiția de Paști cu mâncatul cărnii de miel. La mine în familie nu prea s-a respectat însă, la maturitate, am descoperit-o și îmi place foarte mult. Iar, dacă este aleasă, gătită și combinată corect, este și foarte sănătoasă.

Beneficii

Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, adică grăsimi sănătoase. De asemenea, fiind carne roșie, conține fier, deci e bună în combaterea anemiei. Mai are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu.

Trebuie însă să aveți grijă la modul de preparare, cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, neconținând fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame.

Contraindicații

Nu este indicată persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul sau cu afecțiuni cardio-vasculare așa că trebuie să o consume cu moderație, la fel și cele care au ținut post.

Cum alegi carnea de miel

 

Continuarea pe blogul Andreei Sava

×
Subiecte în articol: carne de miel