x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Traian Băsescu, un bun naţional

Traian Băsescu, un bun naţional

de Dragos Moldovan    |    04 Dec 2012   •   14:45

Ţara asta ar fi fost incomparabil mai săracă dacă Traian Băsescu n-ar fi existat. Ce ne-am fi făcut noi dacă am fi fost lăsaţi în pace? Praful se alegea de vieţile noastre! Corupţi? Până în măduva oaselor. Votând aiurea? Ca nişte bezmetici. Justiţie? Nicăieri. Bunăstare? Zero. Cetăţeni ai UE? Aiurea. Da’ uită-te la viaţa personală: s-a schimbat de când cu Traian Băsescu. Eşti mai implicat în problemele naţiunii. Bun, şi berea e bere, nu zice nimeni nu, şriţu-i şpriţ şi ţuica-i ţuică,  da’ îţi mai termini neuronii şi cu ce are de gând Băsescu să facă şi când? Toată ziua la meci şi la telenovele...stai aşa, bre! Ho. Mai dă şi tu pe ştiri, mai enervează-te niţel, nu fii legumă. Ce-i aia, să zaci în fotoliu hlizindu-te?! Pune mâna pe telefon, ceartă-te cu un prieten, cu o rudă, înjură. Bălteam ca nişte decerebraţi. Băsescu ne-a excitat sinapsele.

D-asta spun, Traian Băsescu egal bun naţional. Că vorbeam despre sinapse şi activitatea creierului. Ia uitaţi-vă voi la crema intelectualităţii din România. Nu, deci gata! Dacă însuşi Mircea Cărtărescu, după ce nu şi-a pierdut speranţa în privinţa Nobel-ului,  s-a urnit pentru a se aşeza dinapoia Traian Băsescului, ce vrei să mai comentezi în privinţa primului bărbat al României?

Poate că munţii ar fi rămas la locul lor şi dacă ţara asta nu l-ar fi avut în fruntea ei pe liderul de la Cotroceni. Poate că Dunărea şi-ar fi urmat cursul. Poate că brazii ar fi continuat să crească, peştii să înoate, păsările să zboare şi animalele să se reproducă. Nu ştiu. Dar e sigur că noi, eu, tu, scuză-mă, dumneavoastră, n-am mai fi fost aceiaşi. Rostul nostru în viaţă s-a schimbat, în cazul în care aveam unul, sau ne-a fost dăruit. Avem probleme!!! În fine, Doamne ajută!, avem şi noi probleme, suntem şi noi cineva, păi, da, suntem, iată, importanţi. Se uită lumea la noi, le-a atras atenţia Traian Băsescu. Monica Macovei, Elena Udrea şi nu în ultimul rând, ba chiar în primul, EBA, au evoluat într-un spectacol de inspiraţie Moulin Rouge, improvizat, dar care a reuşit să strângă laolaltă nişte pofticioşi de rufe aruncate-n public.

De ajuns însă cu epigonii. Dacă Traian Băsescu n-ar fi existat comunismul ar fi fost o fantomă care ar fi bântuit România, bolşevicii n-ar fi fost demascaţi, securiştii ar fi fost vii, serviciile secrete impotente, corupţii amestecaţi printre prietenii noştri, politicienii s-ar fi autoalimentat în continuare din inconştienţă şi dezinteres, în fine, ce pot să spun mai mult, PDL n-ar fi existat!!! Şi pe cale de consecinţă, nici ARD. Atunci Anca Boagiu ar fi fost un locuitor anonim al planetei acesteia. Atunci Mihai Răzvan Ungureanu ar fi fost un obscur funcţionar public. Atunci Elena Udrea ar fi fost o nefericită. Atunci Emil Boc ar fi rămas un ardelean sadea, incapabil să se adapteze stilului de viaţă al “miticilor”. Atunci Stolojan nu s-ar fi îmbolnăvit, brusc.

Ce ne-am fi făcut noi dacă am fi fost lăsaţi în pace? Să nu fi fost Băsescu... am fi fost mai răi, mai neputincioşi, mai intriganţi, mai corupţi... să nu fi fost Băsescu, cine altcineva ar fi fost în locul lui... Adrian Năstase... am fi rămas ca în urmă cu opt ani, am fi fost mai neghiobi, mai prost reprezentaţi, mai trişti... dacă toate astea ar fi  clare, cristal, am dreptul să mă întreb, dincolo de ele, şi totuşi, cum ar fi arătat lumea noastră dacă am fi fost lăsaţi în pace?

×