x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tupeu pedelist: ''atât îi duce capul''

Tupeu pedelist: ''atât îi duce capul''

de Petru Calapodescu    |    17 Oct 2012   •   15:43

Că-şi schimbă numele, că se îmbracă în blană albă sau în costum prăzuliu, că vorbesc în dodii pe la multele televiziuni aservite, pedeliştii nu scapă nici un prilej să mintă, să se dea drept shimnici. Sau, pur şi simplu, să dea cu băţul în baltă. Din prostie, ori luându-i de proşti pe cei ce îi aud. N-au scăpat prilejul nici acum, când se umflă-n pene că toată floarea cea vestită a "popularilor" europeni a binevoit să calce-n Bucureştiul aflat la marginea Orientului, dar unde Kelemen Hunor vrea "mai multă Europa". Ba mai şi cer poporului român - de care, astă vară, Merkel, Barroso, Reding, Martens, Van Rompuy şi ceilalţi şi-au bătut joc, dictându-i să nu cuteze a-l trimite acasă pe Băsescu - să fie mândru de onoarea ce i-o fac înalţii oaspeţi. Cei 1200 care au ocupat Parlamentul României nu sunt oaspeţii poporului român. Ci ai lui Băsescu, Blaga, Kelemen Hunor. Aş spune că, stricto sensu, nu sunt nici "înalţi demnitari", cum zice într-un comunicat SPP, spre a-şi justifica cheltuielile. N-au venit la Bucureşti ca oficiali de vârf ai UE, ci ca membri ai Partidului Popular European, faţă de care statul român nu are nici o obligaţie. Dar, mă rog, unde a mers mia, merge şi suta.

Ceea ce irită, însă, cum spuneam, este aroganţa găunoasă a vârfurilor pedeliste. Ofuscat că USL are 75.000 de oameni pe Arena Naţională, la lansarea candidaţilor pentru parlamentare, manifestare de mult programată şi care punea în umbră reuniunea "popularilor", preşedintele PDL, Vasile Blaga, a ricanat cu ţâfnă de caporal: "Atâta îi duce capul, atâta fac". Numai că "i-a dus capul" să organizeze o manifestare sobră, nu un picnic cu lăutari, prezentându-şi candidaţii fărăr a-i fi împrăştiat, de compromişi ce sunt, prin colţuri de ţară, ca pe Elena Udrea şi chiar pe Blaga. A sărit, ca un băiat de mingi, şi servantul lui Băsescu, Theodor Stolojan (vezi isprăvile din 2004, 2008 etc), explicând doct că prezenţa lui Băsescu la Congres e firească. O fi, dar nu ca preşedinte al României, ci ca dator vândut faţă de cei ce i-au salvat pielea astă vară.

Apogeul tupeului, dacă nu cumva e vorba de analfabetism politic, îl atinge Anca Boagiu, care, candidată la ditamai funcţia de vicepreşedinte al PPE, nu ştie barem că preşedintelui României îi este interzisă prin Constituţie orice implicare politică, în timp ce, prin aceeaşi Lege fundamentală, primul-ministru are culoare politică, e chiar preşedinte de partid. Substanţa reprezentării la Congresul PPE e dată, să-mi fie cu iertare, de înscrierea pe lista cuvântătorilor a marelui om politic Aurelian Pavelescu (îl ştiţi, "băiatul mic cu capul mare", cum îl numea Băsescu, personajul care, prin logoree dezlânată, deseori prin obrăznicie, strică emisiunile tv). Care, desigur, va vorbi în numele aripioarei ţărăniste lipite la PDL. Se răsuceşte Iuliu Maniu în mormânt...

Altminteri, "popularii" europeni, încă majoritari în UE, intenţionează să procedeze la o regândire ideologică, la noi strategii pentru UE şi, desigur, pentru a încerca să-şi menţină poziţiile care li se clatină în multe ţări. De la colegii, de la ţuţării lor români, n-ar avea prea multe de învăţat. Poate, doar cum să se facă preş, să-şi trimită odraslele în Parlamentul European şi să facă să dispară din Bugetul Naţional, potrivit Curţii de Conturi, 20 miliarde de euro în numai doi ani. Prăduire semnată de pedelişti, dar despre care aceştia nu suflă un cuvinţel.

×