x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Udrea, de la Pleşcoi la macroeconomie

Udrea, de la Pleşcoi la macroeconomie

de Dan Constantin    |    05 Ian 2012   •   21:00
Udrea, de la Pleşcoi la macroeconomie

Romanii nu puteau trece anul daca nu aflau pe unde a petrecut Mita noastra. Inclusa de cativa ani in protocolul prezidential, madam Cocos si-a afisat prezenta din noaptea de Re­velion de la masa nr. 1 a tarii intr-o maniera proprie si cu resurse precare. A postat pe blog cateva foto­gra­fii de la o petrecere din Predeal si de pe terasa hotelului care o gazduia. Dar, ghinion, site-ul a avut probleme, devenind indisponibil o perioada. Cei care au prins 'fereastra' de func­tio­nare au ramas cred socati nu atat de figura lui Blaga, din poza, cat de ti­nuta lejera a bustului nutesc, des­coperit in postura in care au facut deliciu scenele cele mai asteptatede la 'Dansez pentru tine'. Cum dracu’ sa nu se blocheze site-ul? Administratorul blogului si-a cerut scuze de intrerupere si a anuntatca a schimbat gazda.

Odata remediata problema tehnica si cu poza 'sexoasa' data prin ceata, am putut sa citim mai putin tulburati mesajele harnicei ministrese, care s-a pus pe scris si pe analize in marja ciorbei de potroace.

Madam Cocos risca sa faca pre­dictii pentru anul pe care tocmai l-a luat in piept. Speranta de mai bine se bazeaza deja pe mesajul transmis ro­manilor de pe acelasi blog in care Nutzy isi indemna compatriotii, in 31 decembrie, sa-si redescopere dra­gos­tea de patrie (!!). Cine le-or fi ingropat spe­rantele romanilor in 2011 si de ce s-au dezbinat ei, de trebuie sa se adu­ne acum? O fi fost din pri­cina re­gimului Basescu-Boc-Cocos, care si-a dus pe noi culmi ope­ra de prabusire a societatii, de trimi­tere in derizoriu a oricarei urme de logica si bun-simt in politica oficiala?

Greu sa intrevezi vreo urma de re­gret pentru miliardele de euro aruncate pe fereastra de mana sparta a mi­nistrului Dezvoltarii prin implozie! Nici vorba! Nutzy of Plescoi se arun­ca in frenezia cifrelor, mes­te­ca in ciorba stravezie a bugetului si extrage ca­teva cifre de sprijin pentru a anunta na­tiunii ca morisca va continua. Mili­ar­de in plus, procente in sus, dar, atentie, nimic la punga ama­ra­stea­nu­lui. Sa nu cadem in plasa popu­lis­mului, zice blogherita, arun­cand pisica la restul Uniunii Europene care ne-a bagat in cofa si pe noi din cauza da­to­riilor suverane. Smecherie mare cu statistica asta pe care poti sa o prinzi de urechi, sa o fluturi pe la na­sul fraierilor, care, impresionati de var­tejul cifrelor, se uita la blonda si-si zic in gand – ba, a dracu’ muiere, le scoa­te bine, nu ma pricep, da-mi pla­ce cum da din gura, se vede ca stie ea ceva. Nu degeaba sta cand la stan­ga, cand la dreapta lu’ Basescu, ala da barbat!

Incurajata de concluzia ei ca 2012 va fi un an mai bun ca 2011, Nutzy biciclista simte furnicaturi in palma si se pune iar pe scriselea, sa nu-i taie fata de la condica ziua de la minister. Pe 4 ianaurie, blogherita intra iar in contact cu lumea. Si se infige cu toata puterea in nenorocitii de evazionisti din Turism. A facut ea, cu mintea ei, cateva socoteli. Au venit de Sarbatori pe Valea Prahovei 90 de mii de masini. Adica vreo 270 de oameni socotiti ca turisti. Da’ pe unde s-au aciuat ei de vreme ce tot statistica zice ca Valea Prahovei are o capacitate de 32.424 de locuri de cazare? Doar 12 la suta dintre cei care s-au transportat pe Vale au stat la ho­te­lurile luate in evidenta de Turism si Fisc? Restul de 88 la suta ce-s? Blatisti, evazionisti, gura-casca sca­pati din controale! Pai, s-a dumirit Nutzy, pentru cine bagam noi mili­ar­de­le in investitii? Pentru cine ne spetim, ne milogim la UE ca sa ce? Sa aglo­mereze evazionistii soselele ca sa spar­ga ei seminte in fata hotelurilor care duduie, dar nu-s in scripte!

Ce pasarica (pardon!) i-a iesit din pix? 88 la suta evaziune in turism! Pro­centul este real, de vreme ce a fost in­re­gistrat si la Straja, dar a fost era­dicat cu vorba buna de madam minis­tru! Nutzy bate departe cu gandul bu­­merang. Aruncand pe piata infor­ma­tiilor proportia infioratoare a eva­zi­u­nii din turismul romanesc, ea se au­toacuza in fapt. Cum sa fii minis­trul Turismului de atatia ani si sa nu zici nici 'pas' pana in ziua de 4 ia­nuarie 2012? Nutzy, muiere am­bi­ti­oa­sa, a fost calcata pe coada de blajinul Ialomitianu, pe care l-a pus Aghiuta sa-si dea un premiu pompos: 'Cel mai bun ministru european'. Auzi, obraznicie! Tatal eva­zi­o­nistilor sa fie mai bun decat cel mai bun mi­nis­tru roman, adica eu, Elena, fata din popor? Vine cio­ra­pa­rul asta din Bran, care a purtat pana a venit la Guvern pulovere pe gat din lana care inteapa, sa-mi dea mie lectii! Si i-a tras o pleasna, sa-l tina minte Tra­ienica la remaniere. Numai ca, dandu-l in primire pe subalternul lui Blejnar, Nutzy s-a pus si ea pe lista.

Dar vine Traian si-i zice la ceas de taina: Bine, ma Lenuto, cum sa dau eu afara din Guvern pe cei mai buni ministri? Te-a mancat pe limba sa arunci cu evazionistii in capul Fiscului! Mai lasa-l dracu’ de blog, ca nu oi fi si tu ca Nastase, sa ai boala scrisului. Hai, stai aici, fata mosului, si sa nu te mai dai in poza cu Buldogul, ca va ia Gaia pe amandoi!

×
Subiecte în articol: editorial