x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Udrea s-a autodetonat în mijlocul haitei

Udrea s-a autodetonat în mijlocul haitei

de Victor Ciutacu    |    12 Iun 2012   •   12:13

Elena Udrea a demisionat de la conducerea PD-L Bucuresti pentru dezastrul electoral si a ingalbenit subit ecranele tuturor televiziunilor de stiri. Face femeia asta ce face si se tine cel mai mustos subiect de presa. Pentru ea, e cea mai buna decizie politica. Decat s-o matraseasca altii, care o asteapta dupa colt in Modrogan cu hangerele la brau, mai bine pleaca singura. In plus, deschide o dezbatere publica, favorabila ei, despre responsabilitatea politica; si cutia Pandorei. Pentru ca, in mod logic, nu poate si nu trebuie sa plece singura de la varf. Urmatorul ar trebui sa fie Emil Boc, pentru dezastrul electoral national al partidului pe care-l conduce. Faptul ca a castigat (cum a castigat) Clujul nu-i nici macar o atenuanta, ci mai degraba o agravanta. A luat la cheie un partid aflat in varful existentei sale politice si l-a dus la genunchiul broastei. Toata haita din jurul lui, cu ridicolii Roberta Anastase si Teodor Baconschi, n-are nici o raspundere? Vasile Blaga a condus campania electorala din Modrogan. E drept, a luat-o la spartul targului. Dar cu ce rezultate de vede. Langa el au stat, uniti in cuget si-n simtiri, eternii Adriean Videanu si Radu Berceanu. Lor nu li se clinteste nici un fir de par?

Pe vremea cand peste trei sferturi din presa-i manca din palma, iar politicienii de toate culorile turnau bustul ei in bronz, s-o puna-n fata Casei Poporului, unde au cantat AC/DC si Bon Jovi, eu am bagat-o pe faimoasa blonda, pe acte, intr-o comisie parlamentara de ancheta. Al carei rezultat ar fi trebuit sa fie penal. Daca nu era blat, dar a fost. In calitatea asta, imi permit sa spun si sa scriu lucruri neconforme valului general de infierare publica. Si sa zambesc superior la auzul corului de doritori de dreptate pe televizoare. Elena Udrea, care este unul dintre cei mai redutabili adversari politici pe care mi i-am facut in aproape 20 de ani de meserie, trebuie sa raspunda - politic si, daca e cazul, penal - pentru tot ceea ce a facut. Daca vreti, ca un soi de Oscar politic pentru intreaga activitate. Dar, in egala masura, trebuie sa raspunda – la fel de politic si la fel de penal – toti complicii lui Traian Basescu. Toti cei care au transformat un nume in regim. Toti cei care au incurajat (din lasitate sau oportunism) ascensiunea politica ametitoare a unei fete apetisante, dar fara palmares si educatie. Toti cei care au fost partasi, alaturi de ea si de Traian Basescu, la jaful bugetar. Toti cei care au beneficiat direct si material de pe urma activitatii ei publice. Toti.

Elena Udrea nu a nenorocit de una singura Romania. Nu a bagat tara-n faliment la ea in dressing. Nu ne-a ascultat la coafor, cu fetele, convorbirile telefonice si nu pe cont propriu a intors o tara la obiceiurile ceausiste. A fost doar un pion pe o tabla de sah, exponent al unor interese obscure transpartinice. A participat si ea cu aplomb, dar a facut parte, pe post de rotita, dintr-un mecanism care a functionat ca uns ani de zile si care s-a gripat in timp. E vorba despre un grup infractional organizat care a actionat in forma continuata de la instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni si pana-n zilele noastre. In grup au faptuit, in grup trebuie sa dea socoteala...

×
Subiecte în articol: editorial