x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Udrea, ultimele zbateri

Udrea, ultimele zbateri

de Dan Constantin    |    05 Apr 2012   •   14:09

Elena Udrea a intrat in zodia ei proasta. O femeie despre care se spune ca a dat averi la ghicitoare si i-a imbogatit pe facatorii de farmece de la miezul noptii, cand se arunca broastele in iaz, ar fi trebuit sa stie ca in 2012 i se apropie funia de par. Ea a mizat tot pe tutorele ei politic de la Cotroceni si s-a crezut imbatabila. Basescu a urcat-o pe un soclu care a avut o inaltime tot mai mare. De la sef de comisie la Primaria Bucurestiului la ministrul cel mai finantat al Romaniei, cale parcursa doar in cativa ani de nebuna ascensiune, este un ciclu nefiresc, care ar fi trebuit sa-i trezeasca si minime ingrijorari. In politica, atunci cand cazi de foarte sus, nu poti sa speri in balistica pisicii: faci un buf cu zgomot. Mai mult, spectatorii asteapta cu bucurie momentul: sa-l savureze, sa-l aplaude indelung.

Asa ca in putin timp vom avea ce vedea: caderea de pe soclul unde o mai zarim pe Udrea care da din maini cu disperare sa-si tina echilibrul. Se agata de paie, crezand, ca naufragiatul, ca au dat de pluta salvatoare. Momentul penibil al lansarii Pactului ei politic pentru alegerile locale la Bucuresti este uvertura sfarsitului.

Aliatii PDL in Bucuresti sunt… nimeni. O aripa din stafia PNTCD si un alt partid care nu exista. Udrea, dezorientata si amnezica la gramatica, a anuntat ca in marea ei lupta vor mai veni si alte organizatii. Sala cea goala, interesul televiziunilor doar folcloric.
Udrea ar fi fost normal sa candideze pentru postul de primar sau pentru Consiliul General. S-a ascuns dupa Palatul Cotroceni, Basescu exonerandu-le si pe ea, si pe cealalta pupila – Roberta Anastase, de povara unei campanii electorale pe care scrie de acum ESEC.

Punand pe ele stampila de "usurele", Basescu vrea sa le salveze de "noaptea cutitelor lungi" din PDL, cand vor cadea capetele celor raspunzatori de pierderea masiva de incredere. Boc nu va pleca singur de la conducere, va trage dupa el fata de masa, spargand si farfuriile.
Or, cele doua simboluri ale trufiei, arogantei si lipsei de masura se vor regasi intre cei vinovati. Basescu, securizat la Cotroceni, nu va face nici un gest in favoarea lor, nestiind nici el cum sa-si salveze pielea.

Cumparandu-si canale media pe care le foloseste in exces, Elena Udrea doreste sa recastige simpatii, lanseaza scenarii politice de resuscitare a PDL sub alte palarii. Nu reuseste insa sa recupereze pozitiile pierdute. Ea apare rupta de realitate, pare ca nu-si da seama de haul care o asteapta. Mimeaza siguranta, dar vocea o tradeaza, cred ca isi doreste chiar sa pozeze in victima: o femeie care si-a sacrificat tenul si tineretea pentru binele tarii si primeste in schimb lovituri. Are suficienti bani sa repare semnele luptei politice, sa-si revina in tarile calde, sa se destinda in partide de soping.
Lupta pentru Primaria Capitalei are pentru Udrea semnificatia unei ultime lupte. Se va zbate, va tipa, se va arata in postura de lider PDL. Asta va fi de fapt cel mai mare handicap pentru Prigoana. Prevad rapid o degajare a candidatului PDL de suportul incomod al blondei Udrea, incompatibila si cu Adriana Bahmuteanu.

Campania electorala va fi amuzanta doar pe aceasta parte. Scriam in urma cu o luna ca alegerile de la Bucuresti au deja un invingator – Sorin Oprescu si un invins – Elena Udrea. Restul e doar o joaca.

×
Subiecte în articol: editorial