x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un june irlandez a întrecut bancul despre poarta miliției din Caracal

Un june irlandez a întrecut bancul despre poarta miliției din Caracal

de Serban Cionoff    |    27 Dec 2021   •   16:56
Un june irlandez a întrecut bancul despre poarta miliției din Caracal

Vă mai amintiţi,sunt convins, bancul acela neghiob despre poarta furată de la sediul Miliţiei, care făcea parte din aşa-zisele 7 minuni ale Caracalului. Inepţii pe care, caracalean fiind şi cunoscător al istoriei reale a urbei şi al ţinutului Romanaţi, le-am respins,aducând în sprijin cercetările regretatului istoric Dumitru Botar, din care se putea afla adevărul despre cum s-au petrecut în realitate lucrurile şi cum s-a ajuns până la răstălmăcirea lor. Cu condiţia ca zeloşii colportori să îşi recunoască greşeala şi să renunţe.

Şi iată că, tocmai când îmi luasem gândul că aş putea să îi mai lămuresc pe asemenea ghiduşi fără sare şi piper, azi noapte, s-a petrecut o minune care lasă în urmă, cu mulţi ani lumină, scorneala despre poarta Miliţiei din Caracal! Mă refer la isprava insului care, cam pe la trei noaptea fix trecute, într-o stare de avansată ebrietate fiind, a sărit gardul din faţa clădirii Parlamentului, după care a spart un geam de la subsol şi apoi a luat la colindat birourile camerei superioare a Legislativului. Fiind, până la urmă, surprins şi reţinut. Culmea-culmilor, făptaşul nu este unul de-ai noştri, adică un Păcală pus pe fapte mari în aceste zile de sărbători,ci un turist irlandez. Persoană care, după niscai ceasuri petrecute într-o locantă din Centrul Vechi, a confundat intrarea hotelului (probabil Hotelul Marriott) cu o alta, aflată la ceva distanţă. Performanţă  redutabilă, dacă punem la socoteală şi că, că pentru a intra în hotel, nu mai era nevoie să sari şi un gard. Şi încă ce gard?!...

 Aceasta ar fi, pe scurt, isprava cu care junele irlandez de 27 de ani, de profesie taximetrist, va putea concura pentru un loc în Cartea Recordurilor. Dar lasă că nici ai noştri ca brazii nu au rămas mai prejos. Fiindcă, să o recunoaştem, nu este de ici de acolo nici ca, la ceasurile trei din noapte, cineva să sară ditamai gardul, să străbată, mai ca vodă prin lobodă, poteca până la impozanta clădire, după care să spargă  şi un geam şi să fie prins abia când defila în pas voios pe culoarele impozantului edificiu.

 Am înţeles că atunci când gălăgioşii protestatari au invadat curtea Palatului Parlamentului trupele de jandarmi au luat,la ordin, poziţie de non combat. Dar, de data asta, despre ce ar mai fi vorba? Aşteptăm, aşadar, ca, zilele următoare, să primim explicaţii din partea instituţiilor care, deja, cercetează, cu maximă exigenţă, întâmplarea. Deşi, dacă ne gândim la precedentul creat de aşa-zisele explicaţii pe care le-am primit despre incidentele  de săptămâna trecută… merci şi n-am cuvinte!

 Aşa că, nu pot decât să îi mulţumesc junelui turist irlandez că a întrecut bancul despre poarta Miliţiei de la Caracal. Cu concursul- involuntar, fireşte!- al forţelor noastre de ordine.  

                                                             Şerban  CIONOFF     

×
Subiecte în articol: caracal