x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un prostănac îl bagă-n trepidaţii intelectuale pe MRU

Un prostănac îl bagă-n trepidaţii intelectuale pe MRU

de Dragos Moldovan    |    24 Apr 2012   •   10:46

Adrian Solomon. Cine-i Adrian Solomon? Un cretin, ca sa folosesc limbajul care l-a adus in atentia opiniei publice si a primului ministru. Totodata, este primarul Barladului. Andrei Solomon a spus ca daca Mihai Razvan Ungureanu vine in orasul pe care-l conduce si nu se opreste si la primarie, o sa aiba soarta lui Aldo Moro, premierul italian rapit si ucis de catre Brigazile Rosii in anul 1978. Deci atat il duce capu’ pe Adrian Solomon! Se vedea pe el ca i se parea foarte cool ce face. Isi si ridicase, asa, cumva, gulerul de la geaca aia de prost gust si de doi lei pe care o purta. Unuia ca asta n-ai ce sa-i faci. De asta, reactia primului ministru Mihai Razvan Ungureanu mi s-a parut nelalocul ei. Initial, a refuzat sa comenteze, o atitudine normala, de om intelept, scolit, care nu se pune la mintea unuia care da din umeri ca smecherii si se citeste pe fata lui ca e ditamai papagalu’. Pe urma, sfatuit de cine stie cine sau din proprie initiativa, Mihai Razvan Ungureanu a emis un comunicat de presa in care analiza limbajul politic si se ingrijora de agresivitatea acestuia. A facut un apel la clasa politica responsabila si la societatea civila sa stopeze aceste derapaje, care pot afecta “grav spiritul democratic si ordinea sociala'. Haidade! Patetic. Pai daca ar intra Andrei Solomon pe mana lui Miron Cozma, de exemplu, l-ar bate ala de l-ar asculta cu urechea. Ce sa mai zici de niste SPP-isti care lucreaza cate opt ore pe zi la muschii lor si la tehnica datului cu pumnu’. De ce ii e frica lui Mihai Razvan Ungureanu? O fi vreun fatalau care se teme si de umbra lui. Nu cred. Dar chiar daca ar fi, are o ditamai escorta de super-profesionisti, este unul dintre cei mai bine paziti oameni din tara. Daca si in conditiile astea ti-e frica, inseamna sa-ti traiesti viata intr-o gaura de sarpe.

Nu. Lui Mihai Razvan Ungureanu nu-i este frica de penibilul Andrei Solomon, ci de partidul pe care acesta il reprezinta – PSD. Ii mai este frica si de faptul ca, intrat in politica prea devreme, incepe sa-si dea seama cu cine si cu ce are de-a face. Apelul pe care el l-a facut este perfect justificat. Dar, pe cat de dezirabil este el, tot pe atat este de imposibil de indeplinit. Cum sa scapi de un Andrei Solomon din Barlad? N-ai cum! A, ceea ce se intampla la nivelul conducerilor centrale, discursurile unor parlamentari, e alta poveste. Care este sanctionata, daca e cazul, de catre electorat. Pentru ca nici acestora, sau in special acestora, nu le poti baga pumnul in gura. Imunitatea parlamentara exact aspectul asta il vizeaza, al declaratiilor politice. Dupa ce electoratul a numit un senator sau un deputat, ce ar trebui sa urmeze, in viziunea primului ministru? Cursuri la scoala de bune maniere?! Dupa sedintele de plen sa ai ore obligatorii la biblioteca?!?

Revin si spun: apelul facut de Mihai Razvan Ungureanu este unul perfect justificat. Dar el este atributul unui jurnalist ori al unui membru al societatii civile. Nu al primului ministru in functie. Nu pentru ca acesta trebuie sa fie, obligatoriu, incult si nesimtit. Ci pentru ca, in context (nu mai pun la socoteala apropierea campaniei electorale), denota teama de un razboi politic “pe viata si pe moarte'.

×