x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un zvon în cazul căruia tăcerea nu este de AUR!

Un zvon în cazul căruia tăcerea nu este de AUR!

de Serban Cionoff    |    15 Feb 2021   •   17:08
Un zvon în cazul căruia tăcerea nu este de AUR!

V-ați închipuit cumva că, după ce s-a umplut de un binemeritat ridicol atunci când, într-o dezbatere televizată, l-a acuzat pe Mihai Gâdea că o supune unui ,,abuz psiho-emoțional’’, senatoarea Diana Șoșoacă a renunțat la asemenea practici de scandal-spectacol?Aflați că v-ați înșelat amarnic! Dimpotrivă, judecând după comportamentul public pe care l-a adoptat domnia sa după excluderea din AUR, aș spune că, dimpotrivă, Diana Șoșoacă este cea care supune opinia publică la o cascadă de abuzuri psiho-emoționale. Lansând zvonuri care de care mai alarmiste sau lăsând să circule pe seama sa, tot felul de fabulații una mai năstrușnică decât alta. Fiecare în parte și toate la un loc în aceeași notă de mahalagism, așa după cum, pe bună dreptate, au remarcat oameni cu bun simț, pe care nu îi mai dau pe spate asemenea recitaluri de circotecă.

De pildă, mai zilele trecute, senatoarea Diana Șoșoacă ne-a anunțat că fiului său, în vârstă de 19 ani- cei mulți și fericiți înainte!- ,,i se instrumentează un dosar’’. De către cine și pe ce motiv/sau pretext? asta nu ne-a mai spus domnia sa. De-ajuns fiind  că zvonul a fost lansat și că, în acest fel, la imaginea publică a militantei neîmblânzite pe care forțe oculte o pândesc și vor să o reducă la tăcere, se adaugă acest nou abuz psiho-emoțional. Bineînțeles, unul cu impact  mai mult decât amenințător asupra unui tânăr care nu are altă vină decât că este fiul eroicei sale mame și al tumultoasei militante.

În același registru se înscrie și un alt zvon, lansat tot de către senatoarea Diana Șoșoacă. Zvon din care înțelegem că domnia sa ar fi primit un telefon de la cineva, din partea lui Liviu Dragnea, solicitându-i-se să meargă să vadă ,,halul în care este tratat’’ fostul președinte al PSD. Informație,bineînțeles, intens mediatizată și, într-o anumită măsură, credibilă, având în vedere că există mai multe semnale despre înrăutățirea stării de sănătate a controversatului om politic Liviu Dragnea. Care, indiferent de simpatiile sau de antipatiile pe care și le-a atras, este un om căruia trebuie să i se respecte dreptul la viață și, în cazul de față, dreptul de a beneficia de  un tratament corect în mediul penitenciar. Subiect despre care a comentat în mod deosebit Codrin Ștefănescu, fost secretar general al partidului, care, în mai multe rânduri, a transmis avertismente în legătură cu starea precară de sănătate a fostului lider al PSD, ca și despre relele tratamente care i se aplică în penitenciar. Avertismente care nu avem, până acum, indicii că au determinat pe foștii săi colegi de partid să ia atitudine și să ceară oamenilor legii să respecte legea!

În aceste împrejurări, este lesne de înțeles faptul că, odată ce senatoarei și avocatei Diana Șoșoacă ,,i s-a solicitat’’( din nou un impersonal, adică fără a se spune , cu subiect și predicat, despre cine este vorba în propoziție !) să meargă și să vadă ,,halul în care este tratat Liviu Dragnea’’, o asemenea veste nu poate decât să îi atragă domniei sale alte noi motive de apreciere și de susținere. Doamna Diana Șoșoacă având, neapărată și chiar urgentă, nevoie dată fiind prăbușirea vertiginoasă a cotei sale la capitolul încredere publică. Dovada categorică primindo-o doamna Diana Șoșoacă, alaltăieri, când, la mult trâmbițatul miting de susținere, s-a trezit singură-singurică.

Până aici, poate că nu am fi avut motive speciale pentru ca să ne ocupăm de abuzurile psiho-emoționale pe care ni le livrează, zi de zi, ceas de ceas, pas cu pas, Diana Șoșoacă, despre care ne-am cam convins că nu este decât persoană avidă de notorietate și de cote de audiență. Și asta cu orice preț, de fapt, cu prețul scandalului și al mahalagismelor. Există, însă, o anumită informație care circulă intens pe canale ale mediei alternative și care o are ca personaj principal tot pe Diana Șoșoacă. Informație ( sau doar un zvon?) care, de data aceasta, vizează un partid politic aflat în primul plan al confruntării cu guWERNarea ultra-păguboasă a coaliției patronate de pseudo-președintele Klaus Iohannis. Mă refer la zvonul că, după ce a fost exclusă, cu tot tam-tam-ul de rigoare, din AUR, Diana Șoșoacă urmează să devină, cât de curând, membru al PSD.

 Ce-i drept, știrea nu ne-a fost oferită de către Diana Șoșoacă, ea parvenindu-ne pe surse despre care știm bine că nu îi sunt deloc favorabile respectivei  doamne. Așa încât subiectul rămâne deschis atâta vreme cât tocmai persoana direct vizată- Diana Șoșoacă- nu a confirmai informația, dar nici nu a contrazis-o. Lucru ușor de explicat de vreme ce  echivocul nu face decât să o mai mențină, pentru o vreme, în atenția marelui public.

 Dar, dacă putem să înțelegem muțenia persoanei direct vizate, nu același lucru îl putem spune despre tăcerea Partidului Social Democrat.Și asta pentru că îmi este imposibil că susțin că, odată cu primirea în partid a aceste ultra-zgomotoase și conflictogene doamne, PSD va înregistra o spectaculoasă creștere a cotei de imagine și de încredere. Dimpotrivă, mai ales dacă ținem seama de faptul că, și așa,în spațiul public circulă opinii nu întotdeauna favorabile, de pe urma cărora partidul, ca intelectual colectiv, nu are decât de pierdut, sunt convins că numai de o asociere a imaginii PSD cu  foarte îndoielnicul  renume al Dianei Șoșoacă mai era nevoie! De fapt, era nevoie, dar numai și numai în folosul adversarilor jurați ai acestui partid care rămâne principalul reprezentant al opoziției. Dovadă fiind creșterea ratei de încredere pe care o înregistrează, în ultima perioadă, PSD. Adversari, mai corect spus dușmani jurați, care, după ce li s-a demonstrat că diatriba ,,ciuma roșie’’ provine  din arsenalul propagandei naziste, sunt într-o disperată căutarea a altor lozinci spurcate care să țină locul argumentelor în dezbaterea publică. Argumente care, se vede de la o poștă, le lipsesc cu desăvârșire…

 Iată de ce cred că tăcerea pe care PSD-ul sau, mă rog, comunicatorii săi, o păstrează acestui subiect, nu este cea mai inspirată soluție. Dimpotrivă, consider că, fie și o scurtă, dar la obiect, declarație de presă care să infirme zvonul și să pună capăt speculațiilor,  ar fi varianta optimă.

 Nu zic ba, o fi ea, tăcerea, de aur, dar, în cazul zvonului că fosta membră a AUR, Diana Șoșoacă, va deveni membru al PSD, numai despre așa ceva nu poate fi vorba!

×