x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Unghierele şi demnitatea omului

Unghierele şi demnitatea omului

de Dragos Moldovan    |    25 Sep 2012   •   14:19

Acum nu-stiu-cata vreme facuse, ca sa zic asa, cariera in televizor un nene care a zis ca lui ii pare rau ca nu e si el demnitar, nu de alta, da' de ce sa fure numai altii si el sa nu fure? Sa fure si el, pe el asta il enerva, faptul ca el nu avea acces la banii statului, sa bage si el mana, sa mananca si gura lui ceva gratis, d-aia-i parea lui rau ca toti fura, numai el nu. Ei, ma gandesc ca Mihai Razvan Ungureanu e foarte satisfacut de faptul ca el a avut acces la demnitati inalte, ca uite, el a putut! El a putut sa-si ia unghiere cu bani de protocol, pentru ca el putea. Spre deosebire de nenea ala care crapa de frustrare ca el nu putea, ca el n-avea. Demnitate. Adica demnitate inalta in stat, nu va ganditi la prostii. Uite asa se face ca unu' cu demnitate (inalta in stat) are si poate si vrea si face si altu', fara demnitate, ca sa zic vorba aia cu pi, el nu. El pi!

La MeReU, aviditatea e justificata de insasi demnitatea lui! Nu poti sa ai demnitate si sa nu furi! Daca ai demnitate trebuie sa furi, iar daca n-ai demnitate crapi de ciuda ca nu ai demnitate si ca, prin urmare, nu poti sa furi. Orice roman care se afla in demnitate trebuie sa bage si el mana putin. Macar, uite, de o unghiera, nu mai mult. O unghiera daca-si ia, aia il face fericit. Ce? Vreti sa spuneti ca MeReU e singurul demnitar care s-a dedulcit la o amarata de unghiera puchinoasa, pe care scrie "Made in China' si se oxideaza imediat? Ce? Vreti sa spuneti ca un inalt demnitar (ce-mi place mie cuvantul asta!) din Parlamentul European n-ar pune si el botu', dac-ar fi, la o unghiera "Made in China'??? Oricine-si doreste o unghiera pe gratis, da' nu oricine poate sa aiba acces la ea!

Ca sa ai unghiera tre' sa ai demnitate! E singura solutie. Altfel, astepti sa-ti creasca unghiile si ti le rozi. Totdeauna m-am intrebat ce faceau marii isihasti in pustie, cand le cresteau unghiile, de buna seama ca si le rodeau, pur si simplu, cu dintii sau si le toceau muncind . Si uite asa ni se cristalizeaza o teorie: e clar! Trebuie sa ai demnitate ca sa ai mainile puse la punct. Ia sa vedem daca si reciproca e valabila! Oricine are mainile puse la punct e clar ca are demnitate. E bun. Merge si asta. E si mai clar: un mare pustnic nu are demnitate, deci nu merita sa aiba unghiile taiate si curate!

Daca ma-ntrebai acum catava vreme intrebarea aia tampita care sunt cele trei lucruri pe care ti le-ai lua cu tine pe o insula pustie, la primul ti-as fi enumerat o unghiera! Pe urma as mai lua un epilator pentru nevasta-mea si pe nevasta in ultimul rand. Asa, pentru ca am si eu demnitatea mea.

×