x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Uriaşul scandal Vişan şi perdeaua groasă de fum

Uriaşul scandal Vişan şi perdeaua groasă de fum

de Sorin Roşca Stănescu    |    01 Noi 2012   •   15:45

Miercuri seara, destul de tarziu, o televiziune de stiri l-a avut in studio ca invitat pe deputatul Gelu Visan, pana in urma cu cateva zile pedelist sadea. Un personaj serios, destul de credibil, care ani de zile a aparat, din pozitii imposibile, Guvernul Boc si regimul Traian Basescu. Si care, deodata, s-a revoltat. Facand afirmatii cutremuratoare. Aducand si dovezi. Iesirea lui la rampa poate fi devastatoare, pana una alta, pentru doi lideri politici ai acestui partid, Vasile Blaga si Radu Berceanu. Si ca un facut, cateva ore mai tarziu, joi dimineata procurorii fac din nou spectaculoase tele-arestari. De data asta, in randul gulerelor albe. Un scandal il poate acoperi pe altul.
   
Nu am crezut niciodata – si de ce as crede acum? – in coincidente. Pentru a nu stiu cata oara, cineva actioneaza din umbra. Si incearca sa acopere uluitoarele dezvaluiri ale deputatului Gelu Visan printr-un eveniment extrem de puternic, care sta pe teava de luni de zile si explodeaza la tanc. Fraude de 20 milioane euro, savarsite de functionari ai unor banci, in complicitate cu oameni din Ministerul Finantelor si interlopi. Gulere albe, peste 50 la numar, sunt tarate in dube si duse la anchete sub camerele de luat vederi ale tuturor televiziunilor care, ce sa vezi, tocmai se aflau la fata locului. Ma voi referi la acest caz intr-o analiza viitoare, pentru ca modul in care responsabilii perdelei de fum se joaca cu viitorul unor banci este extrem de periculos. Si poate conduce la o destabilizare financiara. Care, dincolo de faptul ca va afecta credibilitatea Guvernului Ponta, desi nu acest guvern e responsabil de ceea ce s-a intamplat si nici de circul de la televizor si nici de consecintele asupra sistemului bancar, ii va arde la buzunar pe toti romanii.
   
Sa revenim la Gelu Visan, care provoaca sau poate provoca un tsunami. In esenta, el explica faptul ca, in toti anii in care a fost deputat, beneficiind si de faptul ca a fost extrem de mediatizat, a putut avea contacte la cel mai inalt nivel si extrem de stranse cu toti reprezentantii de frunte ai regimului Traian Basescu. In special cu cei grupati in PDL. Si a descoperit, astfel, un sistem mafiot de o amploare incredibila, de coruptie nu numai politica, ci si institutionalizata, prin care banul public sufera lovituri naprasnice in valoare de zeci de miliarde de euro. Beneficiarii fiind reprezentanti ai regimului, fie politicieni, fie oameni de afaceri. Visan relateaza ca, in medie, fiecare parlamentar PDL a cotizat in campanie cu circa 300.000 euro, cu acesti bani cumparand si voturi iar pentru a-i obtine a incheiat intelegeri cu oameni de afaceri, angajandu-se sa faca trafic de influenta pentru ca acestia sa obtina contracte cu statul. Visan a dat exemple, a venit cu probe, a ridicat coltul covorului pentru a se putea vedea murdaria in toata amploarea ei si apoi a inceput sa lanseze acuzatii directe. Primele tinte si, probabil, cele mai importante sunt Vasile Blaga si Radu Berceanu.
   
Din pacate, acest urias scandal, infinit mai mare decat cel bancar dar poate mai putin spectaculos, a fost acoperit de o minte diabolica. Pentru moment.

Sursa: CorectNews

×