x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Urma scapă turma

Urma scapă turma

de Dan Dumitrescu    |    18 Sep 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Meciul dintre Steaua şi Rapid a avut darul de a sparge monotonia unui campionat anost, in care apele curg spre un sens previzibil. Interesul cu care am aşteptat prima confruntare de orgoliu a acestui sezon nu privea nicicum rezultatul.



PUNCTUL PE EI
Meciul dintre Steaua şi Rapid a avut darul de a sparge monotonia unui campionat anost, in care apele curg spre un sens previzibil. Interesul cu care am aşteptat prima confruntare de orgoliu a acestui sezon nu privea nicicum rezultatul. Pentru că cifrele clasamentului, cel puţin in partea sa superioară, sunt incă prea şubrede pentru a aconta deja verdicte. Ştiam insă că in astfel de situaţii echipele acceptă examenul total. In consecinţă, am vrut mai degrabă să aflu dacă ne putem permite să pariem pe stelişti şi pe rapidişti in traseul lor european.

După meciul de final al etapei putem spune, ca in jocurile copilăriei, că urma scapă turma. Testul Steaua - Rapid a fost unul satisfăcător. S-a plusat in calificativul intălnirii prin ritm, incrăncenare sportivă, realizări personale şi de grup, atăt in construcţie, căt şi in anihilarea adversarului. Au remizat echipele in teren, au remizat Bergodi şi Hagi in şahul strategiilor propuse pentru acest joc. Un moment amuzant a fost generat de agitaţia drăcească a celor doi, care păreau că urmează regia inotului sincron. Mazilu şi Cesinha i-au oferit lui Zapata prilejul să-şi justifice salariul. De cealaltă parte, Dani Coman a făcut inutilă strădania lui Dică de a ieşi din nou in evidenţă. Fotbalişti care şi-au permis să doarmă pe ei chiar şi la naţională s-au reconfirmat la această confruntare. Chiar dacă a lipsit deliciul golului, meciul ne-a ţinut cu sufletul la gură, deoarece s-a făcut echilibristică pe muchie de cuţit, la fiecare fază balanţa putănd fi inclinată in favoarea vreuneia dintre echipe. Comentariile care depăşesc realitatea din teren au ca suport doar subiectivismul, pricina sau, eventual, interese dincolo de graniţele competiţiei.

Notă mare merită şi arbitrul intălnirii. Marian Deaconu a rezistat cu brio tensiunii meciului şi, lucru mai puţin obişnuit in peisajul fotbalului nostru, nici una dintre părţi nu a formulat reproşuri la prestaţia sa. Chiar şi cărcotaşul Zotta s-a rezumat la a spune: "Poate că au fost ceva probleme, dar neesenţiale". Neesenţială este observaţia giuleşteanului, care nu face impresie bună cănd vorbeşte inaintea lui Nae Manea.

Nu ne prefacem că n-am fi observat ieşirile in decor ale intovărăşiţilor Gigi Becali şi George Copos, inainte şi după meci. Nu trecem cu vederea neintenţionat scandalurile provocate de derbedeii care se pretind suporteri. Amănăm insă subiectele murdare pe altădată, pentru că nu vrem să stricăm poveştile de care nu avem parte prea des. Â

×
Subiecte în articol: editorial