x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Urmează Elodia!

Urmează Elodia!

de Dan Constantin    |    19 Ian 2008   •   00:00

Încheiem încă o săptămână nebună în care prezidentul a aruncat găleata de bezină peste tăciunii scandalurilor greu domoliţi de zăpada Sărbătorilor.


Încheiem încă o săptămână nebună în care prezidentul a aruncat găleata de bezină peste tăciunii scandalurilor greu domoliţi de zăpada Sărbătorilor.

Traian Băsescu ne-a întinerit cu vreo 20 de ani aducând în actualitate uitatele dosare de cadre. Numite capitalist "mape profesionale", mizeriile trecutului comunist au fost scoase din gheruţele şobolanilor de arhive şi, puţin coafate, s-au dovedit numai bune să-i tragă de sub fund Noricăi Nicolai scaunul Justiţiei pe care visa să se aşeze. A avut vreo importanţă faptul că dosarul era mincinos? A contat că argumentul prezidentului, cu "omul-nevinovat-trimis-la-puşcărie", a fost neadevărat? Nu! Câteva slugi de presă şi reporteri care se văd ambasadori i-au sărit în cap femeii, acuzând-o şi de ce n-a făcut. Te apucă scârba şi mai cu foc când ştii că singurele dosare care nu se găsesc în ţara asta sunt ale domnului... Băsescu Traian. Mă mir să aibă şi certificat de naştere original!

Despre Traian avem doar mărturii orale, viaţa lui este ca un basm, povestit din gură în gură. Dar sunt unii care încearcă pe microfilme, să afle câte ceva! Prostii, o joacă!

A venit bomba cu "Profesorul". Asta da ştire. Greu de combătut, greu de ascuns, greu de astupat canalele de ştiri şi despicatul firului în
patru de pe ghergheful analiştilor. Şi uite că "Profesorul" a reuşit. A dat doar într-o zi 8 (opt) miniştri pe mâna Parchetului. Să vadă ţara peştii cei mari. Dosarele lor sunt subţiri, acuzele fără probe solide, dar, mă rog, să ronţăim nume mari ca pe seminţe la meci. Văzând şi auzind "Profesorul" că numele-poreclă care-l atinge rău la mapa profesională tot mai fumegă, a trântit peste el dosarul de criză – transferurile fotbaliştilor. åsta da subiect dat de tocit la turceşti şi ţuţări. A fost scoasă la public în premieră şi mustaţa lui Gigi, ca supremă muniţie. Şi are toată ţara ce vorbi: cât au luat Gigi şi MM, ce au dat Borcea şi Tata Jean. Toată lumea e în clocot chiar dacă nu se pricepe la fotbal. Scopul pare atins.
"
Profesorul" intră în adormire.

Dar dacă...

Atunci o prezentăm pe Elodia. De mână cu preşedintele. Vie. Aşa cum i-a adus "Profesorul" pe răpiţii din Irak.

×
Subiecte în articol: editorial