x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vai, ce oropsit şi neajutorat e Băsescu!

Vai, ce oropsit şi neajutorat e Băsescu!

de Petru Calapodescu    |    19 Iul 2012   •   11:40
Eu vreau sa fiu validat, dar unii lideri PDL vor sa nu se faca cvorum, se jeluieste Suspendatul. Mai sa-i plangi de mila, a ajuns sa se roage de subalternii sai politici, pe care i-a crescut la san si i-a facut mari si tari peste tara, sa-l lase sa se intoarca la popor, sa nu mai tot incerce sa caroteze referendumul, sa lase populatia care-l iubeste atat de mult sa se pronunte, referendumul sa fie validat, iar el sa se intoarca glorios si reconfirmat in functie, pentru inca doi ani jumate, la Cotroceni.
Basescu are insa o problema serioasa, dac-ar fi sa-l credem ca liderii pedelisti nu-l mai asculta si au pus la cale sabotarea referendumului, indemnand electoratul sa nu se prezinte. Cezar Preda (un "incapabil", dupa cum il definea prezidentul) a ajuns pana la ameninta cu Codruta Kovesi, balmajind ca organizarea a numeroase sectii in zonele turistice si prelungirea orarului ar fi... mita electorala! Vasile Blaga pare-se ca se crede chiar presedintele partidului. Marius Spanu? S-ar putea sa nu-l fi iertat ca la Snagov, in plina sedinta de partid, i-a trantit-o in fata ca face presiuni ca varu-su sa fie numit seful vamilor din Moldova. Sever Voinescu? E alunecos, ba chiar si gelos ca nu l-a facut si pe el, ca pe Traian Ungureanu, europarlamentar. Videanu? Cu sumedenie de bube-n cap?!Cristian Boureanu? Nu-i momentul sa-ti legi numele de un galagios cu presa proasta, ba si implicat in niste inginerii financiare. Sa ceara ajutor pisicutei Raluca Turcan? Nu prea are trecere. Iar Elenei Udrea i-a cerut chiar el sa stea in culise, ca prea s-a facut de basm. Etc.
Nu i-a ramas decat sa ameninte ipocrit ca, daca nu-i inteleg dorinta arzatoare de a se supune votului popular, drumul i se desparte de al PDL. Si se va increde in formatiuni mai serioase. Cum ar fi inexistenta Miscare a lui MRU, caruia vrea sa-i lase mostenire Cotroceniul, ori fulgul jumulit din PNTCD, ala de la sub 1%, condus de "batatul mic cu capul mare". Nitica seriozitate nu ar strica nici barem unui suspendat. Jocuri de astea, din recuzita politicii primitive, or fi fost bune acum 10-15 ani. Intre timp, electoratul s-a mai desteptat.
Ce am si de ce cu Traian Basescu?, ma tot bazaie niste muste bune de pliciul lui Prigoana. Am de mult, de peste 20 de ani, de cand, proaspat ministru al transporturilor fiind, a taiat cale unei coloane de grevisti, zibierand la ei, textual, "Imi bag p... in sindicatul vostru". Era singurul mod in care intelegea dialogul social, democratia. De atunci mi-a devenit client, in ultimii vreo 6-7 ani cvasicotidian. Pentru ca a evoluat din rau in mai rau si a facut multi pui, mult prea multi si prea lacomi, sprea a mai putea fi suportati de un popor amarat. Pe gatul caruia si-au pus bocancii. Si, ca sa fie clar si postacilor anonimi, ascunsi ca niste maidanezi sub masinile de unde sar sa-ti flendureasca mansetele, precizez ca nu am nici un fel de raport financiar cu Jurnalul National. Am intalnit, insa, aici un grup de profesionisti pentru care valorile democratiei inseamna mult, ca si intoleranta fata de praduirea banului public si infestarea structurilor statului cu cimotii, clienti si paraziti, cu incompetenti portocalii, priceputi doar la praduire. Asta inseamna infinit mai mult decat o strapontina in avionul prezidential, o diurna si o excursie, ori o sinecura oferita flasnetelor de gasca basesciana, sau un stipendiu inca achitat multor postaci tot din bani publici.

×