x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Verdele" Cernea şi temele sale false

"Verdele" Cernea şi temele sale false

de Petru Calapodescu    |    16 Apr 2013   •   15:34

Hodoronc-tronc, liderul Mişcării Verzilor, deputatul de Constanţa Remus Cernea, ales cu sprijin PSD, s-a trezit să lanseze pe piaţă teme generatoare de scandal, fie caduce, fie având ca scop o cât de cât revitalizare a notorietăţii fostului candidat la preşedinţia României. După eşuarea propunerii sale ca statul să nu mai subvenţioneze cultele religioase - subiect deosebit de delicat şi de complex, care nu putea fi expediat în câteva fraze - agitatul politician a pus pe piaţă un altul. Tot fără rost şi având ca efect doar tulburarea apelor. Anume, necesara - în viziunea lui - legiferare a parteneriatelor între homosexuali.

Sunt vreo 20 de ani de când, după abrogarea celebrului Articol 200 Cod Penal, care incrimina relaţiile homosexuale, problematica gay a căzut în desuetudine, nemainteresând pe nimeni. În majoritatea ei, populaţia nu aplaudă acest comportament, dar se dovedeşte a fi extrem de tolerantă. Chiar dacă, periodic, membrii comunităţii, cam aceiaşi mereu, defilează pe stradă în ostentative, uneori iritante costumaţii, susţinând că sunt discriminaţi şi revendicând drepturi pe care nimeni nu li le-a luat. Trecătorii îi privesc nu neapărat aprobator, dar oricum toleranţi, aşa cum se uită şi la un circ care-şi face reclamă punându-şi elefanţii şi clovnii să defileze pe stradă. Mă rog, e treaba lor. În loc să-l preocupe problemele pentru a căror rezolvare a promis în campanie că se va bate, în loc să vadă că România e sufocată de gunoaiele Europei, pe proaspătul deputat "verde" îl bântuie grija unei comunităţi restrânse (doar Băsescu susţinea că 20% dintre români sunt homo) şi pe care, dacă nu-şi dă public în petic, lumea o ignoră. Cred că, dând atenţie subiectului, deputatul liberal Puiu Haşotii a greşit, făcând fără să vrea jocul lui Cernea: l-a menţinut în actualitate. Ba şi-a atras şi o furtună asupra sa.

Ce a declarat, de fapt, , mai mult decât tolerant, Haşotti?  Că nu are să le reproşeze nimic homosexualilor, că îi consideră doar nişte oameni bolnavi şi că homosexualitatea nu e o stare firească. Putea să observe că nu-i obligatoriu să preluăm, printr-un mimetism deseori anapoda, rupt de firea românilor, deprinderi şi reglementări  de aiurea. Ca ars, preşedintele "Accept", Florin Buhuceanu (se cuvine să recunosc că nu l-am văzut vreodată pe stradă în bikini, rujat şi cu pantofi cu toc), a taxat vehement declaraţia lui Haşotti drept "scandaloasă, inacceptabilă şi intrând sub influenţa legii". Nu e, de altfel, pentru prima oară când tânărul domn se urzică pentru simplul fapt că îndrăzneşte cineva să aibă o părere oarecare despre comunitatea pe care o conduce şi ale cărei drepturi le veghează. Uneori chiar agresiv faţă de o majoritate mai mult decât tolerantă. Îl şi văd pe Puiu Haşotti în zeghe, după zăbrele, la Jilava, pentru delictul de opinie. Or, el nu a afirmat că homosexualii sunt bolnavi (chiar şi în lumea medicală subiectul e controversat), ci că aşa îi consideră. A mai adăugat că relaţia homo nu e firească. Adică nu e naturală, regulată, obişnuită. Fie spus, ca să mai şi ne descreţim fruntea, dacă asta ar deveni regula, un matematician ori un informatician ar putea lesne stabili în cât timp ar surveni extincţia speciei umane, rămasă fără urmaşi şi lăsând Terra în stăpânirea altor vieţuitoare. Mai primitive, cu aripi sau cu patru picioare, dar al căror scop esenţial e tocmai perpetuarea speciei lor... Fiind atât de numeroşi, onorabilii din Dealul Spirii au epuizat deja temele grave cu care realmente se confruntă ţara şi au timp să rezolve şi chestiuni hormonale.

×