x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vești minunate din epicentrul dictaturii

Vești minunate din epicentrul dictaturii

de Adrian Cercelescu    |    26 Mai 2021   •   08:01
Vești minunate din epicentrul dictaturii

KGB a desăvârșit comunicatul comisarului european Adina Vălean. Întreaga omenire civilizată, plus opozantul sălbatic Mihai Tudose, au tăbărât pe ea, în ziua în care dictatorul Lukașenko din Belarus s-a jucat de-a Păsări-Lăți-Lungilă cu avionul Ryanair. Și asta pentru că a făcut ca americanii, când bombardează o nuntă în loc de un regiment taliban: l-a trecut la victime colaterale pe dizidentul Roman Protasevici. 

„Vești minunate pentru toată lumea”, a ciripit Vălean pe Twitter, anunțând că avionul deturnat a fost lăsat să plece de la Minsk.
„Pentru toată lumea? ”, s-a aprins până și un fost ministru suedez de externe. Ei, sigur că nu chiar pentru toți-toți, din moment ce subiectul breaking news-ului mondial rămăsese la subsol. Dar e așa greu să mai dai vești bune în ziua de azi...

A trebuit să iasă KGB-ul din Belarus cu o filmare de la vorbitorul pușcăriei centrale. În imagine apare Roman Protasevici alături de simbolul luxului în arest - țigări și chibrituri. La numai o zi după ce a fost răpit din zbor, dizidentul vorbește pe limba dictatorului, declarându-se responsabil de „tulburările civile”. N-au insistat, altfel recunoștea și inflația. Veștile minunate date din capul locului de Adina Vălean sunt acum complete. Pentru Lukașenko.

×