x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vilele din Comăniţa, în pericol!

Vilele din Comăniţa, în pericol!

de Razvan Barbulescu    |    08 Aug 2012   •   18:59

Pana da a pricepe Zegrean cine il preseaza politic, e bine ca locuitorii din zona Vasile Lascar sa faca potere. Dupa modelul locatarilor antitero, decembrie ’89, cu lopeti, tarnacoape si ciomege. In Comanita, pe strazile laterale, locatarii trebuie sa ramana vigilenti, zi si noapte cu ochii holbati pe vila amiral. Cartier dichisit, case de vita veche, vile superbe, inca simti aerul boieriei Bucurestilor.

Case tocmai bune de manglit. Leite imobil din Mihaileanu. Sa nu ne spuna nimeni ca nu e asa: sediul lui Base a fost ales strategic, ca foisor imobiliar. Vaporeanul care i-a praduit pe francezi la Rouen, e cu ochiul pe ele. Il trage ata catre aristocratie ceva de speriat.

Razna pe strazile Comanita, Domnita Ruxandra, Leonida... De vorba cu locatari lucizi. O doamna de bine mi-a dat dreptate. Parca vede si acum scena cand Monica si Neamtu republicanu’ zbierau de la geamul veceului locantei sI faceau cu mana. 'Aia doi, imi sopteste, nu se adresau celor cinspe trecatori, ci au dibuit terenul viran de la biserica Dichiu.“

Nefericitii pusesera ochii pe teren si urlau in extaz: E goool! Baseeee, e gol! 'Noi, locatarii, povestea doamna, inteleseseram ca dl Basescu e gol, dar de fapt aia urlau aratand spre curtea bisericii.“

Gasca lui Base a sleit cartierul. La orele opt si cinsprezece din seara, strazile cazusera rapuse de asfaltul incins si de mitingistul suspendat. La pranz, cand din creieri iti iese fum, omul se catara hahaind pe gard si bate campii despre treburi arzatoare ca Barca, Messi, Shakira, semn ca un chil de cuburi de gheata la sticla de trei sferturi e cu totul insuficient.

La opt treizeci, maidanezii, patru la numar, lesinati, cu limbile atarnate se lipisera de peretii cladirilor cu pivinita, le venea racoare. Un slujbas al bisericii uda locul pe care pusesera Neamtu si Macovei ochii. Il uda si-l marca atent, ca sa aiba probe cand or da iama ciorditorii de case si terenuri. De remarcat intersectia cu celebra 'Zexe“, ca replica la spiciurile prezidentiale din garaj sau de pe gard. O masina a Jandarmeriei cu tabla incinsa pare abandonata, patru jandarmi si o jandarmerita lesinati de zaduf in preajma. 'Nu se mai termina, ba, odata, baga-mi-as...“ Nu-si termina gandul, intrerupt de jandarmerita: 'Bai, vezi cum vorbesti, ca trezesti lumea...“.

Suspendatul si-a facut un mic Cotroceni. Cu ochiul pe vile, apara institutiile statului, ordonandu-le prin scrisori de front sa apere cimitirele cu morti exemplari, votanti si dupa deces.

×