x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Virusul aviarei politice

Virusul aviarei politice

de Marius Tucă    |    24 Mai 2006   •   00:00

Probele prelevate supuse testelor de laborator au fost luate de la un Flutur, Gheorghe Flutur, si un Popescu, Calin Popescu Tariceanu.

S-a confirmat: virusul aviarei politice exista in Romania. Primele doua cazuri au fost localizate in zona Piata Victoriei. Probele prelevate supuse testelor de laborator au fost luate de la un Flutur, Gheorghe Flutur, si un Popescu, Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, s-a confirmat si faptul ca virusul a suferit modificari de tulpina politica, trecand de la pasari mici si mijlocii - gaini, curci, rate - la pasari mari cum ar fi strutul. Cei doi politicieni aviari au dovedit prin felul in care Guvernul Romaniei a gestionat criza gripei o atitudine de strut.

Ultimul exemplu este cel legat de raportul SRI, de care cei doi s-au facut ca n-au auzit pana au fost pusi in fata faptului implinit. Cele doua cazuri de aviara politica n-au fost inca izolate avand imunitate guvernamentala. Despre carantina nici nu poate fi vorba, deoarece e nevoie de aprobarea tuturor membrilor care fac parte din Coalitie. Eventual, singura masura ce poate fi luata este stropirea cu solutie dezinfectanta a salilor de la Palatul Victoria si de la Ministerul Agriculturii. Neavand gaini, cei doi aviari politici au contactat probabil virusul unul pe motocicleta, celalalt in zbor. Cel putin in acest caz rar si grav nu o sa avem parte de spectacolul sacrificarii pasarilor.

In aceeasi ordine de idei, exista si varianta conform careia cei doi au luat virusul gripei aviare politice unul de la celalalt prin pasarea, nu prin pasarea responsabilitatii in ceea ce priveste conducerea Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare.

Singura solutie gasita de "specialisti" pentru a opri raspandirea gripei aviare politice este, Doamne fereste, izolarea celor doi la Palatul Victoria pana-n 2008. Astfel incat singura solutie ramane vaccinarea imediata a celor doi cu Demisflu!
×
Subiecte în articol: editorial