x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vox populi, vox derbedei

Vox populi, vox derbedei

de Dragos Moldovan    |    06 Iul 2012   •   13:15

Salvati democratia!, este strigatul isteric al unor naimiti cu mandatul ori cu ora, sau a unor zapaciti care nu mai au incredere, probabil, nici in propria persoana de vreme ce isi subevalueaza, pana la desconsiderarea totala, votul personal.

PDL-ul, izolat complet si s-ar parea ca definitiv pe scena politica, a intrat intr-o logica stramba, deformata pana la grotesc. Pentru care platesc din greu spre a fi popularizata atat in tara cat si in strainatate. Pedelistii sunt acum in postura cersetorului care isi exhiba anomaliile psihico-anatomice pentru a obtine atentia publicului, si eventual, un "ce' castig din partea vreunuia mai sensibilicos ori mai prostalau. Pedelistii bat toba si creeaza un zgomot asurzitor pe tema institutiilor statului de drept. Asa, care-i problema?! Nu le desfiinteaza nimeni. Revocarile din functie, adica primenirea functionarimii care misuna si amusineaza pe culoarele acestora se face prin mecanismele democratice care au fost puse la indemana Parlamentului si a Guvernului. Pedelistii tipa dupa oamenii lor, demostrand astfel, fara echivoc, politizarea la care au recurs atata timp cat au fost la Putere. Foarte adevarat, USL joaca extrem de dur si pipaie indecent limita autoritarismului. Dar, intrebare deschisa: cine a terfelit in cel mai grotesc mod cu putinta litera si spiritul Constitutiei? Cine si-a batut joc in cel mai grosolan mod cu putinta de Parlament si de Opozitie, cine a bagatelizat atributiile Executivului aducandu-l pana in situatia de a fi "bucuria copiilor'???!!! Cine a fost comandantul suprem in spatele caruia disparea orice initiativa neconforma cu directiva, era distrusa orice personalitate???!!! Cine a incercat sa nimiceasca doua partide extrem de importante, astazi coalizate in mod firesc de catre actiunile malefice ale personajului de care facem pomenita intrebare? Cine???!!! Cine a mintit cu o nerusinare greu de imaginat poporul asta, ba spunand ca demisioneaza in cinci minute, ba facand criza economico-financiara mondiala disparuta in turul pantalanilor, pentru a fi scoasa apoi si fluturata pe la nasul bugetarilor, la fel de greu de digerat, cum o stiam cu totii, de la bun inceput, dar in plus duhnind a rahat!!! Cine???!!! Cine participa la sedintele de partid ca un militant ordinar in loc sa vegheze la conjuncturile internationale si la destinul natiunii asteia???!!! Justitiaaaaa!!! Aud???? Cine a spus ca Justitia a facut cel mai mare rau Romaniei???!!! Cine se ducea sa prezideze sedintele CSM numai si numai pentru a desfiinta din punct de vedere moral aceasta institutie in fata natiunii, prin intermediul camerelor de luat vederi???!!! Ma opresc aici pentru ca mi se face greata.

A, USL joaca dur? Cine a deschis Cutia Pandorei???!!! Cine, la alegerile din 2004, a aplicat principiul "divide et impera?', cine a invrajbit partidele aducandu-le astazi, iata!, in toiul acestui razboi macabru???!!!

PDL incearca sa recupereze handicapul pe care i l-a creat rezultatul localelor. Cum? Riscandu-si existenta ca partid parlamentar. Poate ca Basescu nu va fi demis de catre popor. Si atunci vai si amar de tara asta care va fi zdrobita sub tavalugul urii. Dar daca Traian Basescu va cadea in dizgratia natiunii atunci pedelistii vor fi legati la Stalpul Infamiei. Si-au dat seama ca e prea tarziu sa faca pasul inapoi. USL joaca dur nu numai pentru ceea ce acuza trompetele fostului Partid (din tara si de peste hotare) ci si pentru ca nu a lasat ragaz Partidului sa ia distanta de Traian Basescu, dupa inscaunarea lui Vasile Blaga. De fapt ce se intampla in Romania? Strigatele PDL vor sa intimideze "vox populi', cea care va da verdictul final. Vocea derbedeilor, vrea sa fie asemenea vocii zeilor.

×