x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vrem adevărul, nu bocete televizate!

Vrem adevărul, nu bocete televizate!

de Serban Cionoff    |    20 Oct 2021   •   10:27
Vrem adevărul, nu bocete televizate!

Nu că m-aș fi așteptat ca, astă seară, domnul pseudo-președinte  Klaus Iohannis să vină în fața noastră și să ne spună pe șleau adevărul măcar despre câteva dintre cauzele care au făcut ca acest al patrule val al pandemiei ne-a găsit nepregătiți, dar nici la un asemenea recital de ipocrizie nu mă așteptam! Foarte adevărat, domnia sa ne-a gratulat cu apelativul ,,dragi români’’, clamându-și compasiunea și solidaritatea cu familiile care au pierdut oameni dragi, răpuși de ,,acest coșmar’’ după cum  a numit domnia sa Covid-19, Doar că adevărul trebuia spus până la capăt, prin însuși faptul că uriașa răspundere morală  și civică pentru acest coșmar revine, în primul și în primul rând, falimentarului guWERN (al nu știu câtelea), demis cu un mai mult decât rușinos număr de 281 de voturi. Iar dacă discutăm- și trebuie să discutăm!- despre persoanele care poartă, în mod direct, răspunderea- pentru că ,,nu s-a făcut ceea trebuia făcut’’, așa după cum atât de evaziv s-a exprimat chiriașul din Palatul Cotroceni- cu siguranță că ne gândim, în primul rând,la fostul premier, Florin Cîțu, și la (tot fosta) ministră a sănătății, Ioana  Mihăilă.  

 Nemulțumirea noastră, ca să nu spun chiar revolta noastră, sunt cu atât mai  mari cu cât, la ora la care pseudo-președintele Klaus Iohannis își recita bocetul televizat, în comisiile parlamentare reunite erau audiați cei pe care Dacian Cioloș i-a ales din pepiniera de cadre a USR pentru a face parte din simulacrul de executiv. Prilej cu care  televiziunile transmiteau în direct secvențe de la audierea Ioanei Mihăilă, propunerea lui Dacian Cioloș și a USR pentru portofoliul sănătății. Nu are rost să mai punctăm punctele tari și punctele slabe ale prestației Ioanei Mihăilă, dar trebuie să vă amintesc faptul că din cauza domniei sale România a pierdut cele aproape 5 milioane de euro, pe care Comisia Europeană i-a oferit României pentru a finanța testele RT-PCR. De aceea, este cazul să ne gândim care ar fi fost numărul infectărilor și al deceselor dacă acești bani erau folosiți în acțiunile de prevenție, adică la testarea populației și,în acest fel, ajutau la diminuarea dramaticelor efecte ale valului 4. Urmând ca, mai departe, să ne gândim dacă venind cu o asemenea propunere,Dacian Cioloș a dat dovadă de iresponsabilitate sau,pur și simplu, de cinism?  

 Recunosc  și regret faptul că nu am reținut dacă și acest subiect a figurat pe agenda discuțiilor din comisiile parlamentare reunite, dar reținem că, în final, Ioana Mihăilă nu a primit votul pentru a reocupa funcția de ministru al sănătății. Dar, pentru că, după cât bine cunoaștem, votul comisiilor parlamentare este consultativ, rămâne să vedem dacă plenul Parlamentului va da votul de investitură pentru super-jenanta încropeală care vrea să fie recunoscută ca noul guWERN. Varianta unui vot favorabil fiind, practic, exclusă.

 În acest împrejurări, se ridică întrebarea: care sunt acele ,,autorități responsabile’’ pe care pseudo-președintele Klaus Iohannis le va convoca mâine la discuții? Cu siguranță, printre principalii invitați ar trebui să figureze premierul și ministrul sănătății și alți deținători ai unor importante portofolii. Dar despre care premier și despre care miniștrii vorbim dacă Parlamentul încă nu i-a votat, iar interimatul actualei echipe se apropie de final? Absurdul și ipocrizia unei asemenea declarații întrec puterea mea de înțelegere. Pentru că numai absurd și ipocrizie denotă declarația pseudo-președintelui Klaus Iohannis cum că îi va chema la discuții tocmai pe cei despre care el însuși a recunoscut că ,,nu au făcut ceea trebuia făcut’’! Prin aceasta, reprezentând,după cum atât de bine s-a spus, imaginea eșecului în lupta cu pandemia.Și de ce a trebuit să treacă atâta amar de vreme până când cel care ar trebui să fie președintele tuturor românilor să ia taurul de coarne? De fapt, să se facă a-l lua …

 Toate acestea s-au petrecut în seara zilei de 19 octombrie 2021, zi în care s-au înregistrat 561 de morți, ziua cea mai neagră de când a izbucnit pandemia. Împrejurare în care nu ne rămâne decât speranța că Bunul Dumnezeu ne va ocroti și îi va lumina pe cât mai mulți dintre noi să urmeze sfaturile medicilor nu aberațiile criminale ale unor dezaxați dătători cu părerea.

×