x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Yurika, o floare orientală răpusă de deşertul România

Yurika, o floare orientală răpusă de deşertul România

de Robert Veress    |    10 Sep 2012   •   10:45

Prin moartea ei, Yurika Masumo a salvat viata mai multor femei in varsta din Romania.

A trebuit sa moara aceasta dureros de frumoasa tanara japoneza, pentru ca masinaria penala sa se puna in miscare impotriva bestiei din Balotesti. Faptul ca mai multe romance avand intre 64 si 82 de ani au fost violate, sodomizate, batute, talharite, omorate era cunoscut, dar nu si considerat suficient pentru ca acest nou Ramaru sa nu mai fie in libertate pe 15 august. Iar daca in locul Yurikai ar fi fost o alta pensionara autohtona, Nicolae Vlad nu ar fi fost nici in prezent arestat. Fiindca probe la fel de clare au existat si in mai multe dintre celelalte sase cazuri investigate, acum, de Parchetul General. Asadar, diferenta au facut-o varsta si, mai ales, nationalitatea victimei.

Aceasta este cea mai trista concluzie a teribilului incident: romanii sunt cetateni second-hand, in tara lor; iar cei mai marginalizati sunt varstnicii. Ramaru de Balotesti si-a ales victimele dintre femeile singure, neprotejate si cvasi-incapabile sa se protejeze singure. Or, in Romania, daca nu te protejezi singur sau nu te protejeaza rudele, prietenii, dracu' te ia. Statul exista cu titlul...

Alte concluzii.

Este dureros sa admit acest lucru, dupa ce m-am enervat pe Guvernul Olandei, dar Romania nu are ce cauta in Schengen. Nu avem ce cauta nici in Europa, dar aici suntem deja – deci e inutil sa mai discutam. E adevarat, aderarea la spatiul Schengen e conditionata de securitatea granitelor, in sensul protejarii cetatenilor europeni de pericolele externe, reprezentate, in principal, de traficul de arme, droguri, circulatia teroristilor, a celor care migreaza fara forme legale. Schengen vorbeste mai putin despre protejarea cetatenilor straini pe teritoriul Europei, dar acest aspect ne intereseaza, in cazul de fata. Un stat european care nu este capabil sa asigure minima siguranta a vizitatorilor, nu are ce cauta alaturi de state in care crime ca cea comisa de Nicolae Vlad nu se pot produce, darmite repeta. Nu, Romania e, spre deosebire de majoritatea celorlate state europene, un desert in care multe flori precum Yurika s-ar putea 'usca' cu zile – aceasta e o realitate pe care nu avem cum s-o negam, oricat de patrioti am fi. Sau tocmai fiindca suntem patrioti, nu putem sa spunem ca e bine, cand nu e. Celor care considera ca 'fatuca japoneza' a dat dovada de naivitate le spun ca ea s-a comportat asa cum a fost invatata si cum e firesc intr-o tara civilizata. Politetea si creditul pe care il dai unui om care isi deplange soarta in fata ta, apeland la milostivenie, sunt erori capitale doar intr-o tara necivilizata.

Dezaxati sunt peste tot, crime abominabile se petrec peste tot, dar nicaieri in Europa nu s-a mai auzit de un caz in care politisti si (mai ales) procurori sa ignore evidentele, in situatii atat de grave, permitandu-le autorilor sa recidiveze, iar si iar si iar si iar si iar si iar. Nicolae Vlad nu e vreun psihopat cu o minte geniala, ci o bruta cu un creier subdezvoltat, care a lasat urme la toate locurile faptelor. Totul era ca urmele sa fie valorificate in probe... Or, daca in asemenea cazuri 'oamenii legii' au dat chix, cine stie cati recidivisti periculosi sunt in libertate?

Pe de alta parte, cine stie cate alte victime ale asasinului Yurikai mai exista, dar nu sunt cunoscute si poate vor ramane asa, nefiind intre cele conexate la Parchetul General? Chiar noi am prezentat, in Jurnalul National, cazul altei batrane din Balotesti, atacata in propria casa de un individ pe care nu a reusit sa il identifice, din cauza intunericului. Insa, dupa modul de operare, trebuie sa fi fost tot Nicolae Vlad. Femeia in cauza e fericita ca s-a ales 'doar' cu dintii scosi...

Victimele acestui dement au pierit / suferit in van, daca lucrurile se vor opri la sanctionarea unor procurori cu rang inferior. Da, legislatia trebuie modificata, asa cum a propus Procurorul General. Dar Laura Kovesi trebuia sa propuna Ministerului de Interne modificarea legislatiei nu vineri, ci, de ani de zile, de cand se stie, la cel mai inalt nivel, ca nu sunt bani suficienti pentru testele ADN*; drept pentru care, este, alaturi de cei care s-au perindat la sefia Internelor, vinovata pentru cazul Nicolae Vlad si ar fi trebuit sa demisioneze. Nu o face, pentru ca dansa este genul de 'planta' care se simte foarte bine in desert.

* Erata: Conform comunicatului Parchetului General, 'Procurorul General al
Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat si anterior autoritatilor publice, care au o astfel de initiativa legislativa masuri in acest sens'. In masura in care aceasta afirmatie poate fi probata cu documente si se atesta inclusiv faptul ca Procurorul General a si sanctionat, public, refuzul autoritatilor publice de a modifica legislatia, imi prezint scuze pentru aprecierea legata de implicarea doamnei Kovesi in prevenirea criminalitatii din Romania.

×