x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Zău, “Comănescule”, aş vrea alt subiect…

Zău, “Comănescule”, aş vrea alt subiect…

de Valentin Stan    |    07 Iun 2008   •   00:00
Zău, “Comănescule”,  aş vrea alt subiect…

Comănescu: În ceea ce se cheamă un program EUJUST… EULEX… pardon, EUJUST, dacă nu mă înşel. Nu mai ţin minte, că sînt atît de multe sigle înnnîîîîî…

Aş vrea alt subiect, “Comănescule”, fiindcă m-am săturat de slugărnicia ta ingenioasă şi neruşinată, faţă de un perso­naj cocoţat de istorie în mulţimea vidă a propriei sale neputinţe: aceea de a conduce! Aş vrea alt subiect, pentru că îmi vine greu să mai măsor incompetenţa ta bîlbîită, din fruntea unui serviciu cu garanţie de cursivitate în vorbire. Aş vrea alt subiect, pentru că îmi este ruşine că sînt român, atunci cînd tu îţi dai seama subit că e ceva în neregulă cu modul în care sînt discriminaţi românii în Italia, sub cea mai scelerată legislaţie rasistă, capabilă să îngroape legea comunitară! Căci, zici tu: “Şi, în acest moment, se fac evaluări asupra acestor acte normative. Şi, de aici, în primul şi în primul rând, pentru a se vedea în ce măsură sînt concordanţe sau discordanţe cu acquis-ul comunitar. La primă, pot să o spun de acum, la o primă evaluare, se pare că sînt, într-adevăr, anumite lucruri care, cel puţin, generează semne de întrebare” (Rador, TVR 1, “De la Est la Vest”, 31 mai 2008, ora 13:03)!

Păi, n-ai spus tu, “Comănescule”, pe 22 mai, în penibila şi patetica ta conferinţă de presă, spre ruşinea tuturor diplomaţilor din subordinea ta, că: “În momentul de faţă, Ministerul de Interne, împreună cu Ministerul de Externe şi alte instituţii, ana­lizează aceste acte le­gislative, pe care Guvernul italian le-a adoptat ieri. O primă reacţie preliminară arată că este în spiritul a ceea ce se cheamă acquis comunitar”? Păi, dacă “o primă evaluare” duce la “o primă reacţie preliminară”, atunci cum se potrivesc, “Comănescule”, “la o primă evaluare, se pare că sînt într-adevăr anumite lucruri care, cel puţin, generează semne de întrebare” cu “o primă reacţie preliminară arată că este în spiritul a ceea ce se cheamă acquis comunitar”?


Apoi, în emisiunea de pe TVR 1
(31 mai 2008), ai confundat misiunea Uniunii Europene în Irak cu misiunea UE, în pregătire, din Kosovo, pe motiv că nu reţii “sigla”! “Comănescule”, în slugărnicia şi patinata ta disfuncţie profesională, chiar nu-ţi dai seama că profilul tău securistic nu te ajută să compensezi “Bîlbele” din cultură şi expertiză? Că eşti o ameninţare pentru securitatea Româ­niei, prin incompetenţă? “Realizator: Avem şi irakieni care vin în România, la şcoală? Lazăr Comănescu: În ceea ce se cheamă un program EUJUST… EULEX… pardon, EUJUST, dacă nu mă înşel. Nu mai ţin minte, că sînt atît de multe sigle înnnîîîîî… înnnîîîîî… cum se cheamăăăăăă… Realizator: În terminologia… Lazăr Comănescu: În terminologia aceasta!”

EUJUST Lex este o misiune civilă a UE în Irak, pe probleme de cooperare juridică, sub egida Politicii Europene de Securitate şi Apărare. Misiunea UE pentru statul de drept în Kosovo, EULEX Kosovo, presupune desfăşu­rarea de forţe de Poliţie şi civile în re­cent independentul stat kosovar. “Co­mănescule”, înainte de a ne umple de ruşine, ca ministru de Externe, a fost ambasadorul lui Băsescu la UE! Apoi, a fost propus ministru de Tăriceanu! à bon entendeur, salut!

×
Subiecte în articol: editorial primă