x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ziua Cafelei si Regele ei din Piata Rosetti

Ziua Cafelei si Regele ei din Piata Rosetti

de Dan Constantin    |    29 Sep 2015   •   23:45

Luandu-ne cu ceasca de cafea de dimineata am uitat ca in 29 septembrie este O ZI MARE.Chiar Ziua Internatonala a Cafelei.
Bautura reconfortanta, care iti face capul mai limpede la oboseala sau iti deschide planul zilei este onorata de o zi. .Lumea a gasit de cuviinta ca merita si cafeaua o zi anume intre cele 365 sau 366 ale anului.

Multe tari, intre care si Romania , o marcheaza in 29 septembrie. Chinezii o plaseaza in primavara, altii, atunci cand s-au trezit din mahmuteala sau au devenit brusc mai energici sau chiar mai destepti.

Romania are si un Rege neincoronat al cafelei care stie tot si spune tot cafegiilor. Are taina bauturii aromate, stiiinta alegerii bobului, ingineria coacerii si rabdarea rasnitului. Totul pana la marele examen al ibricului in care focul sacru scoate din praful maroniu minunea aburinda pe care o adulmeci, o mangai, o astepti ca pe un dar sa dezlege mintea si vorba de duh.

Este Gheorghe Florescu.

Il gasiti in regatul lui, din micul magazin de langa Piata Rosetti,dar si in salile moderne din moluri, unde il descopera multimile. Acum il cauta si televiziunile,Este mereu la datorie, asa cum impune Rangul de Rege. Din acest tron nu poate fi destituit, nici inlocuit de lovituri de palat.
Il apara chiar si zatul descantat la ghicitul in marea poveste a cafelei. 

×
Subiecte în articol: cafea