x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 Declaratie OFICIALA: EURO 2016 nu va fi anulat

Declaratie OFICIALA: EURO 2016 nu va fi anulat

11 Iun 2016   •   00:19
Declaratie OFICIALA: EURO 2016 nu va fi anulat

Campionatul European de Fotbal 2016, care a început vineri în Franţa în ciuda grevelor şi ameninţărilor teroriste, nu va fi anulat, a asigurat ambasadorul Franţei la Washington, ca răspuns la declaraţii contrare ale candidatului la Casa Albă Donald Trump, informează AFP.

"Spre deosebire de ceea ce un candidat tocmai a declarat, Franţa nu intenţionează să anuleze turneul euro. Este o ţară atât de fericită!", a postat pe Twitter în engleză ambasadorul Gerard Araud.

"Chiar şi în campanie electorală, faptele sunt importante", a adăugat el.

Ambasadorul a răspuns direct unor comentarii făcute cu câteva ore înainte de candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA Donald Trump, care a evocat o amânare sau chiar anularea Euro-2016, al treilea eveniment sportiv mondial, notează France Presse.

"Tocmai am văzut că în Franţa unde ei au un turneu de fotbal imens, ceva atât de important şi de mare, ei cred că poate fi amânat sau anulat din cauza ameninţărilor şi tuturor problemelor" legate de "terorism", a declarat candidatul republican la un eveniment de campanie în Washington D.C.

"Este într-adevăr un lucru foarte, foarte trist şi un loc trist", a adăugat miliardarul.

Parisul şi Franţa sunt regulat ţinte ale lui Donald Trump care critică incapacitatea presupusă a guvernelor europene de a opri ameninţarea jihadistă.

După atentatele de la Paris din noiembrie, el a afirmat că există la Paris zone "radicalizate" fără de lege.

El a mai spus, la mijlocul lunii mai, că dispariţia zborului EgyptAir Paris-Cairo are probabil caracter terorist, mai ales pentru că a decolat din Franţa. AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2016