x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Federaţia Engleză ia 'foarte în serios' ameninţările UEFA

EURO 2016: Federaţia Engleză ia 'foarte în serios' ameninţările UEFA

13 Iun 2016   •   14:00
EURO 2016: Federaţia Engleză ia 'foarte în serios' ameninţările UEFA

Federaţia Engleză de Fotbal ia ''foarte în serios'' ameninţările UEFA privind posibile sancţiuni care vor fi luate în cazul în care violenţe precum au fost cele de la Marsilia se vor repeta.


''Înţelegem potenţialele implicaţii ale acţiunilor suporterilor noştri şi acceptăm totalmente faptul că UEFA trebuie să facă tot ce este posibil pentru a le cere să se comporte responsabil şi pozitiv. Scene precum cele de la Marsilia nu au ce să caute nici în fotbal, nici în societate. Vrem ca oamenii să se simtă în siguranţă, EURO să se desfăşoare într-o atmosferă de sărbătoare şi vom lucra cu autorităţile pentru ca aceste lucruri să se întâmple'', a declarat directorul general al Federaţiei Engleze de Fotbal, Martin Glenn.

UEFA a ameninţat duminică Anglia şi Rusia cu 'excluderea' de la EURO 2016 'în caz de noi violenţe' comise de suporterii lor, după incidentele care au avut loc sâmbătă la Marsilia, înainte si la finalul meciului Anglia -Rusia (1-1), informează AFP.

'Cerem federaţiilor engleză şi rusă să facă apel la suporterii lor să se comporte în mod responsabil şi respectuos', a indicat comitetul executiv al UEFA într-un comunicat.

Această ameninţare cu excluderea este independentă de procedura disciplinară deschisă duminică de UEFA, vizând federaţia rusă de fotbal, în urma uşoarelor incidente produse de fanii săi după fluierul final al meciului de pe stadionul Velodrome.

Referitor la violenţele izbucnite în zona Vechiului Port din Marsilia înaintea meciului, comitetul executiv al UEFA estimează că acest 'comportament inacceptabil al aşa-zişilor suporteri ai Angliei şi Rusiei nu-şi are locul în fotbal'.

Altfel, UEFA ţine 'să-şi exprime public susţinerea pentru activitatea şi eforturile autorităţilor franceze şi forţelor de ordine pentru a asigura buna desfăşurare şi securitatea turneului în climatul actual', aluzie la ameninţarea teroristă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2016 federatia engleza amenintari uefa