x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 Și Islanda bate România. La audienţă în meciul cu Franţa

Și Islanda bate România. La audienţă în meciul cu Franţa

de Dan Radu    |    05 Iul 2016   •   12:52
Și Islanda bate România. La audienţă în meciul cu Franţa
Sursa foto: SRDJAN SUKI/EPA

Franţa a încheiat traseul nesperat al Islandei la Campionatul European de Fotbal impunându-se cu 5-2 în ultimul sfert de finală al competiţiei. Devenită favorita tuturor graţie tenacităţii şi a jocului curajos, echipa Islandei a atras ochii iubitorilor de fotbal, duminică seară, impunând noi recorduri de audienţă. UEFA estimează că cel puţin 150 de milioane de telespectatori au urmărit partida, în toată lumea. În Franţa, meciul a atras cu trei milioane de telespectatori mai mult decât jocul de deschidere al Euro 2016, cel cu România.

Până duminică seară, meciul de deschidere dintre Franţa şi România rămăsese cea mai urmărită partidă a Europenelor, cu o audienţă medie, în ţara gazdă, de 14,4 milioane de telespectatori. Meciul Franţei cu Islanda, însă, a atras o audienţă de 17.179.000 de telespectatori, cu un vârf de peste 19 milioane la finalul jocului. La nivel global, UEFA estimează că meciul Franţa – Islanda a fost urmărit de 150 de milioane de telespectatori, cu 30 de milioane mai mult decât audienţa medie la acest turneu. Pentru finală, UEFA mizează pe un record de 300 de milioane de telespectatori la nivel global. După înfrângerea cu Franţa, selecţionerul suedez al Islandei, Lars Lagerback, a amintit că a apreciat fiecare minut petrecut alături de elevii săi, punând pierderea jocului pe seama unui blocaj mental. "A fost un turneu fantastic pentru noi, un parcurs extraordinar. În cursul ultimilor mei patru ani în Islanda, am întâlnit oameni minunaţi. Suporterii noştri au adus mult entuziasm. Am apreciat fiecare minut petrecut în Islanda", a spus tehnicianul suedez. "Am comis câteva greşeli stupide. A fost un blocaj psihologic, care ne-a adus prejudicii. Trebuie să tragem învăţămintele necesare din ceea ce s-a întâmplat", a adăugat acesta. De partea cealaltă, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a atras atenţia că semifinala cu Germania va pune elevii săi într-o cu totul altă situaţie decât erau obişnuiţi. "Germania este, cu siguranţă, cea mai bună echipă din lume. Până acum am avut doar adversari care voiau să se apere, însă nu va fi cazul şi cu Germania", a spus Deschamps.

Prima semifinală de la Euro 2016 se joacă miercuri, de la ora 22:00, între Portugalia şi Ţara Galilor. A doua semifinală are loc joi, de la ora 22:00, între Franţa şi Germania. Ambele meciuri sunt televizate în România de Dolce Sport 1 şi ProTv.

Jucătorii Islandei au fost ovaţionaţi de suporteri la finalul meciului, în ciuda înfrângerii la scor

×