x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 Optimi: Giganţii, ameninţaţi de debutanţi

Optimi: Giganţii, ameninţaţi de debutanţi

de Dan Radu    |    24 Iun 2016   •   08:56
Optimi: Giganţii, ameninţaţi de debutanţi
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Încheierea fazei grupelor la Euro 2016 a trimis în optimi echipe precum Irlanda, Islanda sau Ungaria. În timp ce irlandezii visează deja să elimine ţara gazdă în meciul următori, islandezii vor să facă din ziua calificării, zi naţională, iar ungurii au trecut deja la sărbătorit, ieşind cu miile pe străzi. Casele de pariuri au alţi favoriţi: Franţa, Germania, Belgia.

După un meci intens, în care s-au impus în faţa Italiei cu 1-0, jucătorii irlandezi au prins aripi şi vorbesc deja de o reuşită în meciul din optimi, cu Franţa. "Nu trebuie să luăm lejer partida cu Franţa, dar dacă vom face un meci mare îi putem bate. În ultimii doi ani am bătut echipe mai puternice, aşa că nu ne temem de Franţa. Dacă rămânem uniţi, putem trece de oricine. Nu trebuie să ne fixăm nişte limite. Suntem foarte motivaţi de această confruntare", a declarat mijlocaşul irlandez Robbie Brady, după meciul cu Italia. O altă echipă surpriză ajunsă în optimi este Islanda, care a trecut de faza grupelor după victoria cu 2-1 în faţa Austriei. "Cred că ar trebui să schimbăm data în care sărbătorim ziua naţională cu cea de astăzi", a declarat co-selecţionerul echipei, Heimir Hallgrimsson. Islanda va întâlni Anglia în meciul următor. Săbătoare naţională a fost şi calificarea Ungariei în optimi, după un egal 3-3 cu Portugalia, în ultimul meci al grupelor. Zeci de mii de suporteri maghiari au ieşit pe străzile Budapestei, după meci, urcându-se şi pe clădiri şi aprinzând torţe. Ungaria va întâlni Belgia în optimi. Casele de pariuri britanice nu le dau foarte multe şanse, însă, echipelor surpriză, la câştigarea titlului. Astfel, favorite cu cote egale de 1 la 4 sunt Franţa şi Germania, urmate de Belgia (11 la 2) şi Spania (6 la 1). Irlanda are o cotă de 100 la 1 că va lua trofeul, la egalitate cu Islanda, iar un succes al Ungariei i-ar aduce unui parior de 66 de ori suma depusă.

Calificată cu greu în optimi este şi echipa Portugaliei, care a terminat faza grupelor abia pe locul trei. Portugalia va întâlni revelaţia de până acum a turneului, echipa Croaţiei, în meciul următor.

Meciurile de la Euro 2016 se reiau începând de mâine. Meciul zilei: dezamăgitoarea Portugalia cu entuziasmanta Croaţia

Sâmbătă, 25 iunie:

Elveţia - Polonia, ora 16:00, Saint-Etienne  (Dolce Sport)
Ţara Galilor - Irlanda de Nord, ora 19:00, Lens (Dolce Sport)
Croaţia - Portugalia, ora 22:00, Paris (Dolce Sport, ProTV)

Duminică, 26 iunie:

Franţa - Irlanda, ora 16:00, Toulouse (Dolce Sport)
Germania - Slovacia, ora 19:00, Lille (Dolce Sport)
Ungaria - Belgia, ora 22:00, Lyon (Dolce Sport, ProTV)

Luni, 27 iunie:

Italia - Spania, ora 19:00, Saint-Denis (Dolce Sport)
Anglia - Islanda, ora 22:00, Nisa (Dolce Sport, ProTV)

×