x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (GALERIE FOTO) Un seism de 7,4 grade a lovit Guatemala

(GALERIE FOTO) Un seism de 7,4 grade a lovit Guatemala

de Oana Pavelescu    |    08 Noi 2012   •   16:02
(GALERIE FOTO) Un seism de 7,4 grade a lovit Guatemala
Sursa foto: JOHAN ORDONEZ/AFP

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 155 au fost rănite în Guatemala după seismul cu magnitudinea 7,4 ce a lovit în miezul zilei coasta pacifică a ţării, a făcut cunoscut preşedintele Otto Perez în cursul unei deplasări în zona cea mai afectată a ţării, relatează AFP.

'Plângem moartea a 48 de persoane, este o tragedie, este regretabil. Sunt date pe care trebuie să le confirmăm', însă bilanţul cutremurului, 'pentru moment', se ridică la acest total, a declarat şeful statului.

Otto Perez a precizat că toate victimele au fost înregistrate în şase localităţi din departamentul San Marcos, la 250 de kilometri vest de capitală, la frontiera cu Mexicul.

În acelaşi timp, el a adăugat că alte 155 de persoane au fost rănite şi 131 de case distruse, autorităţile asigurând adăpost de urgenţă pentru 800 de locuitori.

Cutremurul cu magnitudinea 7,4 a fost înregistrat la ora 16.35 GMT, în largul coastelor de vest, la o adâncime de 41 de kilometri şi la 24 de kilometri sud-vest de oraşul Champerico, în Guatemala, potrivit Institutului american de seismologie (USGS). AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur guatemala