x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 10.000 de albinoşi se ascund pentru a nu fi ucişi

10.000 de albinoşi se ascund pentru a nu fi ucişi

30 Noi 2009   •   00:00
10.000 de albinoşi se ascund pentru a nu fi ucişi

Se spune că părţi din corpul albinoşilor au puteri magice. O idee mai mult decât greşită, care a indus panică în rândul a mii de albinoşi africani. Se tem pentru viaţa lor, mai ales că dealerii pot câştiga până la 75.000 de dolari din vânzarea membrelor unei persoane care suferă de albinism.



Cumpărătorii bogaţi folosesc aceste părţi (membrele, organele genitale, urechile, limba sau nasul) pentru a le aduce bogăţie şi noroc informează Associated Press.



Mary Owido suferă de albinism şi a declarat că se simte în siguranţă numai la locul de muncă şi acasă, unde este alături de familie. "Oriunde aş merge, oamenii încep să vorbească despre mine, spunând că mâinile şi picioarele mele valorează o avere în Tanzania. Vorbele astea mă sperie. Mi-e teamă să merg neînsoţită", a mărturisit Owido, mamă a şase copii.

44 de albinoşi au fost omorâţi în Tanzania din 2007, iar alţi 14 în Burundi. În urma acestor crime, cel puţin 10.000 de persoane care suferă de albinism se ascund, potrivit unui raport emis de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Albinismul este o boală ereditară, caracterizată de absenţa pigmentului care conferă culoare pielii, părului şi ochilor şi se moşteneşte numai în situaţia în care ambii părinţi au această genă. Unele comunităţi africane sunt de părere că albinoşii sunt vestitorii dezastrelor, în timp ce alţii şi-au formai părerea greşită că ei sunt retardaţi şi îi sfătuiesc pe părinţi să nu mai cheltuie bani pe educaţia lor.

Tocmai din cauza lipsei de educaţie, mulţi albinoşi sunt analfaneţi şi au locuri de muncă dezonorante, fiind expuşi la soare şi, implicit, la cancerul de piele. Cei care reuşesc să termine studiile, se confruntă cu discriminarea la locul de muncă şi nu au şanse de promovare.

×
Subiecte în articol: lumea