x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 5.000 de kilometri pe bicicletă pentru a-l vedea pe Barack Obama

5.000 de kilometri pe bicicletă pentru a-l vedea pe Barack Obama

19 Ian 2009   •   00:00

Un cetăţean american, Ryan Bowen, a traversat Statele Unite de la vest la est, pe bicicletă, pentru a asista la ceremonia de învestire a lui Barack Obama, relatează AFP.



Peste 40 de nopţi petrecute în cort şi o coliziune cu o maşină de teren nu l-au împiedicat pe Bowen să îşi atingă scopul.

Sosit în miezul zilei, duminică, în capitala americană, tânărul în vârstă de 22 de ani, care nu era anterior decât un biciclist amator, a parcurs aproape 5.000 de kilometri în şase săptămâni de la domiciliul său, din Los Angeles, California.

"Am fost inspirat de mesajul de schimbare al lui Obama din timpul campaniei prezidenţiale", a explicat el. "La început, am avut senzaţia că îmi vor exploda genunchii", îşi aminteşte acest fotograf care a pierdut aproape cinci kilograme în greutate, în cursul acestei călătorii.

Înainte de a pleca din Los Angeles, la 2 decembrie, Ryan Bowen nu a parcurs niciodată mai mult de 30 de kilometri pe zi, cu bicicleta. În aceste şase săptămâni, el a parcurs în medie câte 130 de kilometri pe zi, şi până la 240 de kilometri în Florida (sud-est).

Copil adoptiv al unei familii din Portland, în Oregon (nord-vest), biciclistul are rădăcini multirasiale, având sânge indian şi afroamerican. El a fost voluntar pentru Barack Obama în timpul campaniei pentru prezidenţiale şi se simte apropiat de primul preşedinte de culoare ales.

"Văzând că cineva are asemenea idealuri, şi problema rasială, mi-au dat speranţa că vom putea face mai multe în această ţară", explică tânărul, surâzând. "Pentru prima dată, am sentimentul că nu este ruşinos pentru mine să fiu patriot, să fiu mândru de ţara mea", a adăugat el.

Călătoria sa, "doar o idee năstruşnică, dar care a funcţionat" în opinia lui, a fost filmată de documentaristul Albert Velazquez.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea