x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 5 luni, 3 saptamani si doua zile / Gregor, un supravietuitor

5 luni, 3 saptamani si doua zile / Gregor, un supravietuitor

29 Oct 2008   •   00:00
  5 luni, 3 saptamani si doua zile / Gregor, un supravietuitor

A fost asemenea unei livrari speciale, pe care scrie "fragil", pentru care nu se potriveste un ambalaj obisnuit. Sansele de supravietuire erau minore dar doctorii au tinut sa se foloseasca din plin de toate oportunitatile ivite, si au reusit.



Micutul bebelus impachetat in invelisul protector cu baloane de aer este Gregor Craig, s-a nascut la 24 de saptamani. Avea o greutate de 260 de grame si era atat de mic incat verigheta tatalui sau ii incapea pe brat.

In spitale este deseori intalnita ca practica medicala impachetarea in plastic a bebelusilor nascuti prematur pentru a-i ajuta sa retina caldura propriului corp.
In mod fericit eforturile lor au fost incununate de succes, a supravietuit si dupa cinci luni i-a fost permisa externarea.

Cuplul a fost incantat cand a aflat ca Martine a ramas insarcinata, mai ales ca acest eveniment se intampla dupa ce o sarcina anterioara nu fusese dusa pana la capat. "Eram ingrijorati ca putem pierde si acest copil, dar ecografia facuta in a zecea saptamana de sarcina ne-a incredintat ca dezvoltarea fatului era normala.", spune Martine.

La putin dupa implinirea celei de a 23-a saptamani de sarcina Martine s-a prezentat la spital suferind de dureri stomacale. Doctorii au diagnosticat o posibila infectie a traectului urinar. La putine ore dupa internarea Martinei infectia a declansat travaliul, iar medicii nu au putut impiedica nasterea spontana.



In mod surprinzator, Gregor a supravietuit. L-au putut vedea la cateva ore dupa eveniment. "Arata atat de fragil... dar bine ca era in viata. Scutecul ii ajungea pana la gat, iar manutele erau de marimea unei monede. Doctorii i-au dat 10% sanse de supravietuire".

A fost transportat cu elicopterul la un spital din Glasgow pentru a primi ajutor medical de specialitate. Dupa 24 de ore sansele sale de supravietuire crescusera, iar dupa 4 zile Martinei i s-a ingaduit sa-l tina alaturi de ea. "Era foarte usor, ca si cum ai tine in palma o mingie din lana. Avea pielea translucida, era acoperit de fire si tuburi, de la aparatele ce-l tineau in viata. Cu fiecare zi care trecea am inceput sa speram mai mult."

La zece saptamani de la nastere micutul Gregor a suferit o operatie cu laser la ochi pentru a stopa procesul de orbire generat de faptul ca vasele de sange din regiunea oculara nu se dezvoltasera in mod normal.

Dupa 17 saptamani de spitalizare, atunci cand Gregor cantarea 3 kilograme, i-a fost permisa externarea. Trebuia sa primeasca zilnic un aport de oxigen, iar parintii sai au fost nevoiti sa invete proceduri de resuscitare.

"Acum este un bebelus fericit de 6 luni si in mod incredibil singura problema de care sufera este o deficienta auditiva. E un pret mic platit pentru a-l avea aici alaturi de noi."



www.dailymail.co.uk




×
Subiecte în articol: lumea