x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 50 Shades of Grey? NU! Primul orgasm interpretat pe marile ecrane

50 Shades of Grey? NU! Primul orgasm interpretat pe marile ecrane

12 Feb 2015   •   19:15
50 Shades of Grey? NU! Primul orgasm interpretat pe marile ecrane

"Indecent si periculos din punct de vedere al moralitatii". "Necorespunzator, imoral si lasciv". "Extrem de indraznet".
Cronici la cel mai sexualizat produs ce va fi proiectat la cinematografe, 50 Shades of Grey? Nu, deloc, asa era intampinat de critici Ecstasy, a carui premiera a avut loc in anul de gratie 1933.

O productie a cinematografiei din Cehia, Ecstasy a fost primul film non-pornografic in care o actrita a jucat scena unui orgasm.
Norocul de a primi rolul, si curajul de a-l interpreta, a transformat-o instantaneu in vedeta internationala pe actrita Hedy Kiesler, la acea vreme in varsta de 18 ani.
Hedy Kiesler, care mai tarziu si-a schimbat numele in Hedy Lammar, intr-un efort de a se distanta de notorietatea adusa de desfranarea de debut, interpreteaza rolul Evei, o femeie maritata cu un barbat care in afara faptului ca este mult mai in varsta decat ea, se gaseste si intr-o totala stare de impotenta.

Intr-o buna zi, calul Evei o ia razna peste campuri si lasand-o complet dezbracata, pe cand se imbaia intr-un lac. Scena in care Eva, complet goala, isi fugareste calul in dorinta de a-si recupera hainele, si care i-a lasat pe spectatori cu gura cascata, se finalizeaza, in mod firesc, in bratele unui barbat tanar, teribil de atragator.

De notat ca in momentul in care isi incepe pasionata idila cu acest barbat, Eva era inca sotia batranului impotent, pe care il parasise, dar de care inca nu se despartise in mod legal, prin divort, ceea ce pentru 1933 se constituia infractiunea de adulter si se pedepsea cu inchisoare.

Scena de sex nu este chiar atat de indrazneata, judecand dupa standardele zilelor noastre, e genul care a fost reluat stereotip dupa aceea in multe alte productii – mainile Evei strangand covorul de pe podea, perlele colierului pe care il purta la gat se rostogolesc pe podea, si ceea ce a scandalizat la vremea anului 1933, un prim-plan cu fata sa contorsionata de extazul momentului – a se citi orgasm. Si, spre deosebire de ceea ce se vede prin filme acum, finalul cuprinde fumatul unei tigari.
Concluzia? Fata de 1933 avem parte de mult mai multe orgasme prin filme, dar a disparut fumatul!

×