x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A crescut numărul milionarilor în dolari

A crescut numărul milionarilor în dolari

de Veronica Micu    |    25 Iun 2008   •   00:00
A crescut numărul milionarilor în dolari

14:50 • În acest moment, în lume, există zece milioane de milionari în dolari, conform celui de-al 12-lea studiu realizat de banca americană de investiţii Merrill Lynch şi de compania de servicii de informatică Capgemini, World Wealth Report.



În acest moment, în lume, există zece milioane de milionari în dolari, conform celui de-al 12-lea studiu realizat de banca americană de investiţii Merrill Lynch şi de compania de servicii de informatică Capgemini, World Wealth Report.


AVERI.
Economia mondială a continuat să creasca anul trecut, deşi şi-a redus ritmul de la 5,3% în 2006, la 5,1% în 2007, în contextul crizei din sectorul împrumuturilor ipotecare riscante din SUA, care a condus la limitarea creditării la nivel global şi la volatilitatea pieţelor financiare internaţionale. Evoluţia capitalizării de piaţă a activelor este importantă pentru evaluarea avuţiei persoanelor înstărite, întrucat o parte importantă din averile acestora este investită pe burse, în timp ce indicii burselor cu tradiţie din SUA, Europa şi Asia au înregistrat un ritm moderat de creştere, multe burse din pieţele emergente au înregistrat cîştiguri importante. Statele BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) au continuat să aibă anul trecut un rol important în economia mondială, în contextul unor avansuri impresionante ale economiei şi ale capitalizării burselor. India a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a populatiei înstărite, de 22,7%, evoluţie alimentată de avansul de 118% al capitalizării pieţelor şi de 7,9% al Produsului Intern Brut (PIB). Urmează China, care s-a plasat anul trecut pe locul doi în funcţie de avansul populaţiei înstărite (20,3%), susţinut de majorarea cu 291% a capitalizării burselor şi cu 11,4% a PIB-ului. O altă economie emergentă de dimensiuni mari, Brazilia, a obţinut al treilea mare ritm de majorare a numărului de oameni bogaţi, respectiv de 19,1%, în contextul unui avans al capitalizării activelor de 93% şi al PIB-ului de 5,1%. Şi populaţia înstărita din Rusia a crescut anul trecut cu 14,4%, pe fondul creşterii cu 37,6% a capitalizării şi cu 7,4% a PIB-ului. "Creşterea impresionantă a economiilor emergente a fost alimentată de sectoarele de export şi de majorarea cererii pe pieţele locale. Numărul persoanelor înstărite a înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere în Orientul Mijlociu, Europa de Est şi America Latină", se arată în raportul menţionat.

×
Subiecte în articol: magazin