x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A făcut ocolul Pământului la doar 16 ani!

A făcut ocolul Pământului la doar 16 ani!

15 Mai 2010   •   00:00
A făcut ocolul Pământului la doar 16 ani!
Sursa foto: /X01439

O adolescentă din Australia, care a petrecut şapte luni pe mare în velierul său roz, a încheiat astăzi călătoria în jurul lumii. Fata a devenit, astfel, cel mai tânăr marinar care face ocolul Pământului. Tânăra a navigat fără oprire şi neasistată.



Mii de persoane au primit-o cu urale pe Jessica Watson, la intrarea în portul din Sidney. "A spus că va face înconjurul lumii şi asta a făcut. Acum e acasă", a izbucnit în lacrimi Julie Watson, mama tinerei navigatoare. La fel a făcut şi Jessica, în momentul în care şi-a îmbrăţişat părinţii, a căror decizie de a-şi lăsa fata să plece într-o asemenea călătorie a fost catalogată drept o nebunie de către critici.

Cu toate acestea, recordul fetei nu va fi omologat, date fiind caracteristicile călătoriei sale. De altfel, mai mulţi navigatori experimentaţi au criticat reuşita adolescentei. Watson a navigat, la bordul bărcii sale Pink Lady pe o distanţă e 23.000 de mile marine, prin sudul Americii de Sud şi Africii, revenind în Australia.

Sosirea fetei a fost întârziată cu câteva ore, dat fiind faptul că marea era agitată, iar velierul ei a avut probleme cu una din vele, scrie Associated Press.

Watson a ţinut legătura mereu, pe durata traseului, cu Jesse Martin, alt australian care a făcut ocolul Planetei pe mare, la vârsta de 18 ani, în 1999.

Vezi harta care arată locurile prin care a trecut Jessica Watson

 

×
Subiecte în articol: lumea