x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A înnebunit Colombo

A înnebunit Colombo

de Sînziana Stancu    |    25 Apr 2008   •   00:00

Faimosul detectiv nonconformist Colombo, din serialul de televiziune cu acelaşi nume al anilor ’70, care i-a adus patru Premii Emmy şi un Glob de Aur, dă semne c-ar fi luat-o razna.

Faimosul detectiv nonconformist Colombo, din serialul de televiziune cu acelaşi nume al anilor ’70, care i-a adus patru Premii Emmy şi un Glob de Aur, dă semne c-ar fi luat-o razna.

 

Peter Falk, care are acum 80 de ani, a fost văzut pe o stradă din Beverly Hills, în apropierea casei sale, într-o stare confuză, agitîndu-şi mîinile în aer şi vorbind de unul singur. “Părea cu totul dezorientat”, a declarat un trecător citat de publicaţia Daily Mail. Cînd poliţiştii au venit să vadă ce-i cu el, Colombo i-a convins că nu are nevoie de nici un ajutor şi că totul e în regulă. Cum a reuşit să facă asta, nu se ştie. Un lucru este însă cert. Faimosul detectiv, care rezolva cele mai de nedesluşit crime concentrîndu-se asupra unor detalii nesemnificative pentru alţii, a devenit un detectiv cu capul în nori.

 

ÎNCĂ CEVA. “Marca” proprie care l-a consacrat pe plan internaţional prin celebrul serial poliţist al anilor ’70 şi-a creat-o prin scena din finalul fiecărui episod. Atunci scotea asul din mînecă, exact cînd infractorul se credea scăpat, fiind mîndru că a reuşit să-l păcăleacă pe nemaipomenitul detectiv. După schimbul de amabilităţi între el şi suspect, Colombo îşi lua “la revedere” şi dădea să iasă pe uşă. Dar, în ultimul moment se întorcea, îşi fixa victima cu privirea-i piezişă, din cauza ochiului de sticlă cu care s-a ales de la la vîrsta de 3 ani, cînd cel natural i-a fost extirpat din cauza unei tumori canceroase, spunînd teribilele cuvinte care anunţau dezastrul: “Încă ceva ...”. Urmau întrebarea cheie şi dovezile, care erau, invariabil, plasa în care îi pica fără scăpare pînă şi cel mai periculos şi versat infractor.

 

LONGEVITATE ARTISTICĂ. În afară de serialul Colombo, care a început în 1968 şi s-a transmis timp de 35 de ani, aducîndu-i faima internaţională, Peter Falk are o carieră bogată. A debutat la teatru, în New York, interpretînd rolul lui Don Juan, în piesa cu acelaşi nume, de Moliere. A fost de două ori nominalizat la Oscar, prima dată cu rolul din filmul “Murder Inc”, iar a doua oară cu cel din “A Pocketful of Miracles”, film în care a jucat alături de Bette Davis şi Glenn Ford. A colaborat cu regizori de renume, ca John Cassavettes şi nu s-a lăsat nici acum de meserie. El va apărea alături de Val Kilmer într-o comedie în care este vorba despre un dependent de heroină, intitulată “Cowslip”.

×
Subiecte în articol: magazin