x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A murit cea mai bătrână mamă din lume

A murit cea mai bătrână mamă din lume

de Sînziana Stancu    |    16 Iul 2009   •   00:00

Carmen Bousada, spaniola care a devenit în 2006, când avea 67 de ani, cea mai bătrână mamă care a născut, a murit de cancer, lăsând gemenele ei orfane, scrie cotidianul Diario De Cadiz.



Fetiţele, care au acum 2 ani şi jumătate, s-au născut  la data de 26 decembrie 2006. Bousada de Lara a murit sâmbătă, răpusă de un cancer descoperit recent. Gemenele spaniole au fost concepute în urma unui tratament hormonal făcut mamei lor şi apoi a unei inseminări artificiale într-o clinică din Statele Unite. În Spania, legislaţia nu prevede limită de vârstă pentru fertilizarea in vitro a femeilor, însă majoritatea clinicilor din această ţară au adoptat regulamente interne, care exclud astfel de practici la femeile trecute de 50 de ani.

DISPUTA RECORDULUI
După ce Bousada a născut gemenele, au apărut şi controversele în privinţa "coroanei" celei mai bătrâne mame din lume, ce aparţinea româncei noastre, Adriana Iliescu, care născuse în ianuarie 2005 o fetiţă, medicii anunţând că mama avea vârsta de 67 de ani. Însă, potrivit publicaţiei spaniole, spitalul din Barcelona, unde născuse Bousada, ar fi reclamat imediat titlul de cea mai bătrână mamă din lume pentru pacienta lor, spunând că, în urma unei anchete, s-a descoperit că Adriana Iliescu avea "doar" 66 de ani când a născut fetiţa.

×
Subiecte în articol: lumea