x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Acesta este viitorul Steve Jobs: Thomas Suarez, 12 ani, crează aplicaţii de succes pentru Iphone (VIDEO)

Acesta este viitorul Steve Jobs: Thomas Suarez, 12 ani, crează aplicaţii de succes pentru Iphone (VIDEO)

de Robert Veress    |    16 Noi 2011   •   08:41
Acesta este viitorul Steve Jobs: Thomas Suarez, 12 ani, crează aplicaţii de succes pentru Iphone (VIDEO)

Un joc pentru iPhone si iPad, numit Bustin Jieber, face furori in App Store – magazinul electronic al celor de la Apple. Jocul, destinat celor care il urasc sau dispretuiesc pe Justin Bieber si ceea ce reprezinta, e cam macabru – presupune strivirea capatanii super-vedetei adolescente. Putini stiu insa ca programatorul care a imaginat si realizat acest joc este un pusti si mai tanar decat Bieber. E vorba de Thomas Suarez, din Manhattan Beach, California. La doar 12 ani, Thomas a creat deja mai multe aplicatii ce se vand bine in App Store, incepand cu un fel de horoscop, Earth Fortune, lansat la sfarsitul anului trecut.

Lumea IT a aflat, insa, de performanta lui Thomas Suarez abia zilele trecute, dupa ce a fost invitat sa le tina un discurs unor elevi de liceu, in cadrul unui proiect de asa numita 'Invatare Transformativa', informeaza Yahoo news. Adolescentul precoce spune ca a fost inspirat de Steve Jobs si a initiat un fan-club Apple in scoala sa. Ideea jocului Bustin Jieber i-a venit vazand cat de multi dintre colegii sai il detesta pe Justin Bieber.

Inainte de a se 'converti' la limbajele de programare Apple SDK si Xcode, Thomas Suarez a 'fumat' Python, C si Java, performante rezervate, in general, celor cu 4-10 ani mai in varsta de cat el. Iar acum ii invata pe cei care doresc – asta fiind si activitatea de baza a fan-clubului Apple. Clubul lucreaza la aplicatii educative ce vor fi distribuite scolilor districtuale gratuit si vandute restului omenirii.

Si ca sa probeze ca a dobandit si spiritul antrepenorial care l-a facut maret pe Steve Jobs, Thomas a pus pe roate si o companie, CarrotCorp (Corporatia Morcovului). N-o fi sunand atat de bine ca Apple (mar), dar, tinand cont de vigoarea patronului, e limpede ca are mai multe 'vitamine'.

×