x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adolescenţi trataţi împotriva dependenţei de telefonia mobilă

Adolescenţi trataţi împotriva dependenţei de telefonia mobilă

16 Iun 2008   •   00:00

Doi adolescenţi de 12 şi 13 ani au fost aduşi într-un centru specializat din Lleida (nord-estul Spaniei) pentru a fi trataţi împotriva “dependenţei de telefonia portabilă”, potrivit unei responsabile a instituţiei, informează Rompres

Doi adolescenţi de 12 şi 13 ani au fost aduşi într-un centru specializat din Lleida (nord-estul Spaniei) pentru a fi trataţi împotriva “dependenţei de telefonia portabilă”, potrivit unei responsabile a instituţiei, informează Rompres. “Au fost aduşi din cauza dependenţei lor de Messenger” (sistemul de trimitere a mesajelor rapide prin Internet), dar noi am văzut că ei au şi o dependenţă de telefonul portabil', a declarat Maite Utges, directoarea unui centru de pedopsihiatrie din Lleida. Cei doi adolescenţi deţineau telefoane mobile de un an şi jumătate, utilizîndu-le fără încetare şi fără un control din partea părinţilor, ceea ce a contribuit la eşecul şcolar al amîndurora, explică în continuare responsabila Centrului de sănătate mentală infantilă şi juvenilă din Lleida. Tratamentul celor doi tineri pacienţi va dura cel puţin doi ani, potrivit dnei Utges care estimează că acestora nu le este uşor să se desprindă de un astfel de obicei după ce au petrecut în medie cinci-şase ore zilnic pe mobil. Centrul din Lleida are particularitatea de a îngriji în total 20 de copii şi adolescenţi împotriva dependenţei lor de Internet. Agenţia antidrog spaniolă estimează că aproximativ 10 % dintre adolescenţii Madridului suferă de dependenţă de telefon portabil sau Internet. Vîrsta medie a primei achiziţionări a unui telefon portabil la tinerii spanioli este de 12-14 ani, în timp ce experţii recomandă ca el să nu le fie cumpărat înainte de a împlini 16 ani.

 

Se numeşte “În Dumnezeu credem”

Un şofer de microbuz şcolar din SUA, căruia în timpul liber îi place să se considere artist, şi-a schimbat numele în “In God We Trust” (În Dumnezeu credem). Un tribunal din Chicago a aprobat cererea lui Steve Kreuscher de schimbare legală a numelui. Numele de familie al americanului de 57 de ani a devenit astfel “In God”, în timp ce numele mic a fost schimbat în “We Trust”, informează Rompres. şoferul a precizat că noul său nume simbolizează ajutorul pe care Cel de Sus i l-a oferit în timpul unor perioade foarte grele din viaţă, adăugînd că abia aşteaptă să-şi semneze viitoarele picturi cu noul nume.

 

Flavio Briatore s-a căsătorit cu Elisabetta Gregoracci

Miliardarul italian Flavio Briatore, 58 de ani, director executiv al Renault Formula-1, s-a căsătorit cu fotomodelul Elisabetta Gregoracci, care este cu 30 de ani mai tînără decît el. Printre cei 350 de invitaţi, s-au numărat premierul Silvio Berlusconi, fostul premier spaniol Jose Maria Aznar cu soţia, omul de afaceri Luciano Benetton, pilotul de Formula 1 Fernando Alonso, Jean Todh, formaţia Duran-Duran, personalităţi din lumea fotbalului precum antrenorul Marcello Lippi. Marii absenţi - notează La Stampa - au fost Michael Schumacher şi fosta prietenă a lui Briatore, Naomi Campbell.

Ceremonia religioasă din Biserica Santo Spirito in Sassia, ornată cu peonii şi trandafiri aduşi din Londra, a fost oficiată de cardinalul Paul Poupard, duhovnicul lui Sarkozy şi ai puternicilor Franţei. Recepţia s-a desfăşurat într-un palat aristocratic din Roma, iar exclusivitatea imaginilor de la nuntă a fost acordată revistei engleze Hello, contra 500.000 de lire sterline.

 

Prins cu heroină în scutece

Un american riscă să-şi petreacă următorii 40 de ani la închisoare, după ce a fost prins cu peste 250 de grame de heroină în... scutecele pe care le purta. Frank Keys (38 de ani) a fost arestat după ce a fost oprit pe o autostradă din apropierea oraşului New Orleans. El a intrat în atenţia poliţiei după ce a depăşit limita legală de viteză şi a încălcat mai multe reguli de trafic, informează Rompres. Cîinele poliţiştilor i-a alertat pe aceştia asupra posibilităţii ca în maşină să se afle droguri, context în care au executat o percheziţie. Mare le-a fost mirarea cînd au simţit 'ceva mare şi tare' în pantalonii şoferului. Acesta le-a explicat că poartă scutece întrucît are probleme cu stomacul. Chiar dacă au riscat să-şi tortureze simţul olfactiv, poliţiştii i-au cerut bărbatului să-şi dea jos scutecele, moment în care au descoperit asupra acestuia un pachet ce conţinea aproxiamtiv 257 de grame de heroină.


Ziua de Vineri 13 nu e chiar atât de încărcată de ghinion

Statisticienii olandezi au stabilit că ziua de Vineri 13, privită în multe ţări ca fiind una de rău augur, este de fapt mult mai sigură decît o zi normală de vineri, informează Rompres. Potrivit unui studiu realizat de Centrul olandez pentru statistici şi asigurări (CVS), în zilele de 13 care cad pe ziua de dinaintea week-end-ului au loc mai puţine accidente, incendii sau furturi decît în celelalte zile de vineri. “S-ar putea să se întîmple astfel şi pentru că oamenii sunt mai prevăzători sau aleg să stea acasă. Personal, nu cred în această teorie. Statistic vorbind, însă, siguranţa rutieră e una mult mai bună în zilele de vineri 13”, a declarat un oficial al CVS. Potrivit datelor CVS, în fiecare vineri, în Olanda, au loc în medie cîte 7.800 de accidente rutiere, în timp ce în zilele de vineri 13 numărul mediu de accidente este de 7.500. Aceeaşi situaţie se păstrează şi în cazul furturilor sau a incendiilor.

Prezenţă la vot de 0%, într-un orăşel din SUA

Primarul localităţii americane Pillsbury, Darrel Brudevold, spune că de obicei prezenţa la vot în oraş este una ridicată. La alegerile locale din 10 iunie, însă, absolut nimeni nu s-a prezentat la secţiile de votare. Nici măcar cei înscrişi în cursa electorală, informează Rompres. Darrel Brudevold a candidat singur pentru un nou mandat în postul de primar al oraşului, în timp ce soţia sa Ruth şi prietenul Dan Lindseth au candidat pentru a deveni membri ai consiliului municipal, format din cinci persoane. “Toată lumea are o slujbă şi oamenii sunt ocupaţi. Din această cauză, nimeni nu s-a obosit să mai vină la vot”, a declarat primarul din Pillsbury, statul North Dakota. În centrul oraşului trăiesc doar 11 persoane, ceilalţi locuitori avînd case şi ferme în afara localităţii. În plus, în oraş nu există secţii de votare, context în care alegătorii trebuie să parcurgă 20 de kilometri pînă într-o localitate vecină, Sibley, pentru a-şi exprima preferinţele. Ruth Brudevold, soţia primarului, este patroana unui salon de înfrumuseţare şi şeful oficiului poştal local, motiv pentru care a fost prea ocupată pentru a mai vota. Darrel Brudevold a precizat că se va adresa autorităţilor superioare, pentru a întreba ce se întîmplă în astfel de cazuri, cînd nimeni nu se prezintă la vot.

 

Închisoarea Alcatraz ar putea deveni un hotel de lux de 5 stele

Cea mai celebră închisoare din lume, cea din Alcatraz, o mică insulă din apropiere de San Francisco, ar putea deveni în curînd un hotel de lux. Proiectul aparţine National Park Service, care are în administraţie şi insula Alcatraz şi care intenţionează în felul acesta să exploateze din plin cererea tot mai mare a turiştilor, insula reprezentînd oricum o mare atracţie turistică , notează Rompres. Închisoarea, care a fost închisă în 1963, este vizitată în fiecare an de cel puţin un milion şi jumătate de turişti. Potrivit unui studiu de piaţă, mulţi dintre aceştia s-ar opri cu plăcere pe insulă dacă ar avea condiţii de cazare corespunzătoare. şi atunci, de ce să nu fie transformate celulele închisorii în camere mici de hotel, sau dacă nu chiar celulele, măcar încăperile rezervate odinioară gardienilor? Ideea transformării închisorii în hotel de lux este, de altfel, numai ultima dintr-o serie de propuneri făcute pentru amenajarea şi schimbarea
destinaţiei închisorii.

Între altele există şi propunerea de a o transforma în cazinou, sau de a o lăsa aşa cum este, dotînd-o numai cu un restaurant sau o cofetărie pentru turişti care sosesc zilnic cu vaporul pentru a face turul insulei.


Unul dintre cei mai periculoşi hackeri britanici pledează împotriva deportării sale în SUA

Unul dintre cei mai periculoşi hackeri din lume, un britanic pus sub urmărire sub învinuirea de a fi reuşit să spargă codurile de securitate ale sistemelor de informaţii militare americane, lansează luni în faţa parlamentarilor britanici o  pledoarie 'disperată' împotriva deportării sale în Statele Unite ale Americii, informează Rompres. Gary McKinnon, 42 de ani, va susţine luni în faţa membrilor Camerei Lorzilor din Parlamentul de la Londra că este victima unei puneri sub acuzare opresive care încearcă să-l transforme în singurul ţap ispăşitor pentru o breşă catastrofală în sistemul de securitate al informaţiilor militare americane. În cazul în care va fi deportat, McKinnon riscă o pedeapsă cu închisoare pe viaţă în SUA. Hackerul britanic este acuzat că ar fi spart sistemele de securitate a nu mai puţin de 97 de computere folosite de armata americană, printre care 19 computere ale NASA şi unul aparţinînd Pentagonului. Gary McKinnon ar fi reuşit să distrugă sistemele de securitate ale acestor computere din dormitorul apartamentului său din cartierul Wood Green (nordul Londrei) în 2001 şi în prima  parte a anului 2002.
De asemenea, el este acuzat că a piratat reţeaua de 2.000 de computere a armatei americane de la Washington, computere care au fost incapacitate timp de 24 de ore fapt care a afectat serios activitatea autorităţilor americane. Procurorii îl mai acuză pe Gary McKinnon că ar fi scos din funcţiune 300 de computere din locaţii militare ale marinei americane imediat după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.  Hackerul britanic recunoaşte că a accesat aceste calculatoare dar susţine că se afla în căutarea unor informaţii cu privire la fenomenul OZN. El nu este pus sub acuzare în Marea
Britanie.

×
Subiecte în articol: magazin rompres vineri