x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adrian Mutu: „Turcia este un adversar potrivit pentru pregătirea preliminariilor"

Adrian Mutu: „Turcia este un adversar potrivit pentru pregătirea preliminariilor"

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Aug 2007   •   00:00

Aflat la baza refuzului naţionalei de a disputa meciul amical cu Turcia pe arena din Ghencea, Adrian Mutu este convins că turcii sunt cel mai bun sparring pentru dificila intălnire cu Olanda, din preliminariile CE 2008.


Aflat la baza refuzului naţionalei de a disputa meciul amical cu Turcia pe arena din Ghencea, Adrian Mutu este convins că turcii sunt cel mai bun sparring pentru dificila intălnire cu Olanda, din preliminariile CE 2008.

NUCĂ TARE. Abordat de presă la finalul antrenamentului efectuat marţi, la Mogoşoaia, de naţionala Romăniei, vedeta echipei lui Piţurcă a apreciat că Turcia este adversarul ideal pentru pregătirea meciurilor cu Belarus şi Olanda. "Turcia este cel mai potrivit adversar pentru ce ne aşteaptă in această toamnă, e inutil să joci cu o echipă foarte slabă, sub cota noastră şi să căştigi cu 4-0 sau 5-0, nu ne-ar ajuta cu nimic. Cu orice echipă turcească venită in Romănia nu a ieşit prea bine. Au fost mereu mari ambiţii şi aşa va fi şi acum. Este o echipă prestigioasă şi vrem să invingem, pentru a avea un moral bun. Unii dintre jucătorii turci sunt prietenii noştri. Sper să ne iasă ce ne propunem, avănd in vedere că ne găndim la calificare", a precizat atacantul romăn. Adrian Mutu s-a arătat optimist in priviinţa recuperării jucătorilor indisponibili pănă la ora meciului decisiv, cu Olanda: "Mai imbătrănim şi noi, anii işi spun cuvăntul, apar accidentările. Imi pare rău că sunt băieţi accidentaţi, sper să trecem cu bine peste aceste momente, să fim apţi cu toţii căt mai repede, pentru că in această toamnă ne aşteaptă meciuri foarte grele. Suntem la un pas de calificare şi nu vrem să ratăm ocazia de a face atăta lume fericită".

ADMIRAŢIE. Mutu s-a arătat incăntat inclusiv de revenirea la naţională a antrenorului-jucător de la FC Vaslui, Dorinel Munteanu. "Nu visez să joc căt el, vreau să termin mai repede, nu chiar aşa. Este imbucurător că a revenit la vărsta lui, dacă domnul Piţurcă il selecţionează inseamnă că joacă bine, altfel nu era aici. N-ar trebui să rădem, ci să-l apreciem pentru ce face ca antrenor in primul rănd", a menţionat Mutu. Atacantul Fiorentinei spune că este normal ca jucătorii care vin la naţională să fie ingrijoraţi pentru situaţia şi rezultatele de la echipele de club. "Sigur că se găndesc la asta, vor să joace bine, să se califice in cupele europene şi să fie pe primul loc in campionat. Nici la Fiorentina lucrurile nu merg chiar aşa bine, mai scărţăim, suntem aşa şi aşa, dar suntem la inceput şi probabil intr-o lună se vor schimba lucrurile, incepe şi campionatul...Vom intra in păine şi condiţia fizică şi morală va fi alta". Despre forma bună arătată de Lobonţ, Mutu a precizat: "Mă bucur că joacă bine şi sper să continue aşa. Dacă işi doreşte să ajungă la un club mai mare ca Dinamo, ii urez baftă. Sunt sigur că suporterii echipei Fiorentina regretă plecarea sa". Mutu crede că, după rezultatul din prima manşă a turului trei preliminar al LC, 1-1 cu Lazio, Dinamo ar avea prima şansă de calificare. "După joc insă, nu e chiar aşa. O să fie greu, Lazio sigur va veni să căştige. Ca romăn şi dinamovist, m-aş bucura ca Dinamo să se califice. Au un antrenor bun, sunt băieţi deştepţi şi n-au nevoie de sfatul meu", a spus el, adăugănd că nu il interesează scandalul dintre Gigi Becali şi Gheorghe Hagi de la Steaua. Meciul amical Romănia - Turcia va avea loc miercuri, de la ora 21.00, pe stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

×
Subiecte în articol: magazin mutu