x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adrian Severin: Actuala criză energetică are nu numai consecinţe, dar şi scopuri politice

Adrian Severin: Actuala criză energetică are nu numai consecinţe, dar şi scopuri politice

08 Ian 2009   •   00:00

Preşedintele delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Ucraina, europarlamentarul român Adrian Severin, a calificat astăzi, la Bruxelles, actuala situaţie legată de livrarea gazelor ruse în Europa drept o criză energetică.



"Această criză este una politică care are nu numai consecinţe politice, dar şi scopuri politice", a declarat Andrei Severin, în cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, potrivit Interfax. El a adăugat că discuţiile de joi în cadrul acestei reuniuni "nu sunt unele bilaterale, ci unele cel puţin trilaterale, în care Uniunea Europeană acţionează nu numai ca mediator, ci şi ca parte politică". Adrian Severin a precizat că parlamentarii europeni vor audia în cadrul reuniunii Comisiei menţionate reprezentanţii celor două părţi - rusă şi ucraineană, pentru "a înţelege dacă acestea sunt pregătite să respecte interesele Uniunii Europene", întrucât, a adăugat el, "ele (Rusia şi Ucraina) au interese în UE".
"Noi vrem să ni se explice cum vor ţine Rusia şi Ucraina cont de interesele noastre, atunci când vorbim de relaţiile Uniunii Europene cu aceste două ţări", a mai declarat europarlamentarul român citat de Interfax.
Agerpres

×
Subiecte în articol: lumea