x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun AFGANISTAN /Un lider taliban ameninţă cu atacuri teroriste

AFGANISTAN /Un lider taliban ameninţă cu atacuri teroriste

de Veronica Micu    |    18 Iun 2008   •   00:00
AFGANISTAN /Un lider taliban ameninţă cu atacuri teroriste

12:05 • Un comandant taliban a avertizat că în Afganistan sunt zeci de atacatori sinucigaşi pregătiţi să lanseze noi atacuri, potrivit Sky news.

Un comandant taliban a avertizat că în Afganistan sunt zeci de atacatori sinucigaşi pregătiţi să lanseze noi atacuri, potrivit agenţiei Sky news.


INFILTRĂRI. Liderul militanţilor, care susţine că numele său este Hazar Gul, a coordonat recenta tentativă de asasinare a preşedintelui afgan Hamid Karzai. El a precizat că pentru insurgenţi este extrem de simplu să comită atacuri, deaorece s-au infiltrat în armata naţională afgană. Comandantul a declarat că are în subordine 350 de combatabţi în districtul Kapisa, din apropierea capitalei. "Militarii americani nu au nici o autoritate. Dacă mergi pe drumurile ocolitoare sau în zonele rurale, totul este în mîinile noastre", a subliniat el. "A durat aproape două luni să plănuim atacul împotriva lui Karzai. Este uşor să îl ucidem, însă am vrut să ne demonstrăm forţa. Este posibil să facem din nou asta", a ameninţat liderul. "Ei (afganii, n. red.) sunt la curent cu problema infiltrării şi depun toate eforturile pentru a împiedica acest lucru. Însă aceşti indivizi sunt dificil de identificat, reuşind în mod inevitabil să se infiltreze", a declarat locotentent-colonelul Andy Hughes, din divizia Ducele de Lancasters. Talibanii susţin că influenţa lor este atît de mare încît pot să atace şi chiar capitala.

×
Subiecte în articol: magazin