x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alcoolul ajută funcţiile creierului

Alcoolul ajută funcţiile creierului

de Corina Andriuta    |    28 Sep 2007   •   00:00
Alcoolul ajută funcţiile creierului

Aşa sună concluzia la care au ajuns cercetătorii de la University College. Cu toate acestea, aviz consumatorilor, doar consumul unei cantităţi de 350 ml vin intr-o zi poate să aibă efectul scontat, informează topnews.ru.


Aşa sună concluzia la care au ajuns cercetătorii de la University College. Cu toate acestea, aviz consumatorilor, doar consumul unei cantităţi de 350 ml vin intr-o zi poate să aibă efectul scontat, informează topnews.ru.

Conform cercetărlor efectuate o jumătate de sticlă de vin consumată, in perioada unei zile, poate imbunătăţi funcţiile creierului, mai ales la femei. Concluziile la care au ajuns profesorii de University College pot fi un colac de salvare pentru persoanele care nu pot sta fără alcool.

REZULTATE. Cercetările arată că la persoanele care consumă un pahar de vin in fiecare săptămănă li se imbunătăţeşte funcţia creierului. Acest efect, pozitiv al alcoolului asupra creierului, se datorează acţiunii vinului asupra fluxului sanguin in creier. Şi anume acesta are loc atunci cănd persoanele beau pănă la 30 unităţi de vin, adică 5-6 sticle de vin pe săptămănă. Reprezentanţii Ministerului de Sănătate al Angliei, instituţie care a publicat inainte un raport despre daunele alcoolului, se văd acum sunt descurajaţi de datele oferite de această cercetare. Rezultatele despre efectele pozitive a alcoolului au fost obţinute in urma unor observaţii de lungă durată asupra sănătăţii a 10.000 de funcţionari publici britanici. Experimentul a fost pus in practică in 1967 şi era orientat către studierea legăturii intre sănătate şi factorii cum ar fi: fumatul, obezitatea, statutul social etc. Referitor la alcool, in cadrul cercetării, şase mii de britanici trebuiau să facă un test care cuprindea diverse intrebări şi exerciţii de memorie. Răspunsurile participanţilor erau raportate la obiceiul lor de a consuma alcool, atăt vin căt şi alte băuturi alcoolice. S-a descoperit că rezultatele cele mai proaste le aveau persoanele care nu consumau deloc alcool, sau foarte rar alcool. Anume, această tendinţă era mai accentuată la femei decăt la bărbaţi. Cele mai bune rezultate le-au arătat persoanele care beau in fiecare zi jumătate de sticlă de vin. In baza acestor cercetări savanţii au ajuns la concluzia că folosirea alcoolului poate reduce riscurile de boli cardio vasculare şi să mărească fluxul de sănge din creier. Autorii acestei cercetări au dorit să sublinieze că rezultatele nu trebuie să fie un imbold pentru alcoolism, asta pentru că ei nu neagă faptul că alcoolul poate expune omul la diverse boli cum ar fi ciroza şi cancerul.

×
Subiecte în articol: magazin