x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Americanii au dat în boala lupului

Americanii au dat în boala lupului

de Sînziana Stancu    |    01 Iun 2010   •   00:00

Ultima nebunie în şcolile americane: adolescenţii “cool” vin la cursuri în “haite”, dotaţi cu ochi, colţi şi, uneori, cu coadă de lup.



În statul Texas, moda lupului a prins cel mai bine. Acolo, aproape că nu există şcoală fără cel puţin o "haită" de vreo 20 de elevi-lupi, care vin la cursuri exact înr-o astfel de formaţie condusă obligatoriu de şeful de haită, care impune regulile de care ascultă orbeşte toţi membrii acesteia, scrie The Sun, care publică şi câteva imagini.

Noul cult pare să fi fost inspirat de filme ca "Twilight" sau "The Wolfman" (cu Benicio del Toro în rolul principal), deşi şeful uneia dintre "haite", Deikitsen "Lupus" Manley, în vârstă de 15 ani, de la Brandeis High School, din San Antonio, susţine că "lupii umani apăruseră cu mult înaintea personajelor" din filme.

Adolescenţii şi-au procurat şi "recuzită" pe măsură pentru neobişnuitul lor rol social: lentile de contact de culoare galbenă, cu negrul pupilei oval ca al lupilor, colţi cu care îşi "prelungesc" caninii şi coadă de lup, fie din blană naturală, fie artificială, pe care şi-o agaţă la spate, de blugi.

CU DOUå TåIŞURI
"Îţi dă un sentiment de apartenenţă la un grup. Câştigi prieteni, îţi descoperi şi te bucuri de partea sălbatică din tine ... Nu suntem răi", a povestit un alt "lup", Argus, care susţine că "haitele" lor "nu sunt de temut" pentru nimeni.

Mama lui Deikitsen a povestit că fiul ei, imediat ce intră pe uşă, îşi leapădă fără să ezite lentilele de contact, colţii şi coada de lup. "Sunt copii cuminţi", spune mama "şefului de haită", care crede că noua "modă" a adolescnţilor americani este doar un teribilism inofensiv specific vârstei.

Totuşi, "mişcarea" a început să dea de gândit după ce, recent, o membră a "cultului", căreia i se spune "Wolfie Blackheart", de 23 de ani, a tăiat capul unui câine, apoi a postat pe Internet imagini cu ea când fierbea într-o oală capul animalului. Când poliţiştii au luat-o la întrebări, ea le-a spus că animalul era deja mort când îl găsise, adăugând că nu ar fi în stare să ucidă niciodată un câine, pentru că "ea însăşi este un câine..."

×
Subiecte în articol: lumea