x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andreea Grămoşteanu: "Am avut dificultăţi cu Monica şi Nikita"

Andreea Grămoşteanu: "Am avut dificultăţi cu Monica şi Nikita"

de Anca Nicoleanu    |    26 Feb 2010   •   00:00
Andreea Grămoşteanu: "Am avut dificultăţi cu Monica şi Nikita"
• Le interpretezi cu succes pe Mihaela Rădulescu, Monica Columbeanu, Nikita. Ce personaje "proaspete" vei parodia de la 4 martie, când începe noul sezon "Mondenii"?

Catinca Roman. Pentru restul aş prefera să păstrez surpriza.


• Ce personaj îţi e cel mai greu de interpretat?

Sincer. Depinde din ce punct de vedere privesc: al interpretării, al machiajului. La început am avut dificultăţi cu personajul Monica Columbeanu, deoarece nu puteam găsi o trăsătură definitorie pentru a crea conceptul cu care urma să lucrez. Apoi, Nikita a fost o încercare mai dificilă, dar reuşită în final, şi Maria Câmpina, pentru că trebuie să port un machiaj mai special pe aproape tot corpul... deh, foiţa de aur cere sacrificii. (râde)

 

• Care dintre vedetele pe care le parodiezi ţi-au devenit simpatice când le-ai întâlnit face to face?

Pe Mihaela Rădulescu am cunoscut-o personal, chiar la o filmare la "Mondenii", şi m-a impresionat plăcut naturaleţea cu care comunică şi interesul pentru indicaţiile regizorului.

 

• Te-a sunat vreuna dintre ele cu reproşuri?

Ştiu că în general lumea apreciază calitatea lucrului pe care îl facem. N-am pri-mit reproşuri de la persoanele reale, ci, din contră, felicitări de la Adriana Bahmuţeanu, Mihaela Tatu, Mihaela Rădulescu şi Andreea Esca, pe care o respect şi o admir.

 

• Ce guest star ţi-ai dori la "Mondenii"?

Andreea Esca.

 

• Cum a reacţionat Ramona Bădescu când v-aţi întâlnit la reclama pentru o firmă de telefonie mobilă?

Premisele contextului de a mă afla faţă în faţă cu Ramona Bădescu au fost amuzante. De fapt, nu era vorba numai despre vederea şi întâlnirea cu ea, ci şi despre performarea în faţa ei. Într-un final de secvenţă, în care Ramona trebuia să-mi "corecteze" cunoscuta formulă "Ochio!", am izbucnit în râs şi mi-a fost destul de greu să reiau replica uitându-mă în ochii ei, care trădau de asemenea o expresie de amuzament. După ce m-a corectat, am şi întrebat-o: "Eşti sigură?"... moment în care s-a uitat la mine surprinsă şi am izbucnit amândouă în râs. Pentru mine a fost extrem de plăcut să filmez alături de Ramona, pentru că e o persoană cu un simţ al umorului bine dezvoltat.

 

• Contează în alegerea personajelor voastre felul în care au fost mediatizate?

În general, alegem personajele care sunt în atenţia presei şi publicul le cunoaşte. Nu contează cum au ajuns să fie mediatizate. Când ai un personaj nou, dacă este vedetă, îl poţi studia prin intermediul înregistrărilor tv. Noi încercăm să prindem conceptul personajului în cauză şi să îl dezvoltăm în aşa fel, încât să fie comic. Aplicăm regulile simple ale actoriei: preluare, prelucrare, opţiune, acţiune.

Documentarea poate dura o zi sau mai multe, în funcţie de complexitatea personajului şi de inspiraţie. Uneori se întâmplă să prinzi într-o secundă o trăsătură dominantă a subiectului, care te va ajuta mai departe în crearea conceptului de personaj.

 

• Modelul "Mondenii", de a parodia, a prins la toate grupurile de umor autohtone. Te deranjează că vă copiază colegii?

Nu cred că se pune problema de a copia sau a fi copiaţi. Noi am adus un suflu nou pe piaţă şi experienţa şcolii de actorie. Suntem actori şi conştienţi de toate mecanismele comice pe care le folosim. Nu este nimic lăsat la voia întâmplării, chiar dacă improvizaţia este unul dintre principalele ingrediente folosite. Deosebirea dintre programul "Mondenii Show" şi celelalte existente a fost poate şi faptul că am încercat din toate puterile să ne ferim de umorul vulgar.

 

• La ce te uiţi la tv?

Când am timp, urmăresc grupajele de ştiri, emisiunea "Garantat 100%" şi interviurile Eugeniei Vodă.

×
Subiecte în articol: vedete